Buvusiai „Pussy Riot“ narei nepavyko surengti protesto akcijos

Rusijos opozicijos

N.Tolokonikova pranešė, kad policija neleido jai Bolotnajos aikštėje akcijos įkalintoms moterims paremti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Tolokonikova pranešė, kad policija neleido jai Bolotnajos aikštėje akcijos įkalintoms moterims paremti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2015, 7:28 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 7:28 PM

Atsinešusi baltos, raudonos ir mėlynos spalvų skiaučių bei siuvimo mašinėlę ji tiesiog ant grindinio jau ruošėsi susiūti trispalvę Rusijos vėliavą.

„Aš išlyginau ir apsivilkau formą, kurią nešiojau įkalinimo vietoje pataisos kolonijoje Mordovijoje, – parašė N.Tolokonikova socialiniame tinkle „Facebook“. – Mes siuvome Rusijos vėliavą Bolotnajos aikštėje“.

„Nebaigėme siūti. (Paėmę) už rankų ir kojų įgrūdo į autozaką (policijos autobusą). Štai sėdime dabar čia „, – pridūrė ji.

Šį užrašą ji iliustravo keliomis nuotraukomis. Jose ji kartu su savo bendražyge Katrin Nenaševa sėdi policijos autobuse.

Ji dar parašė, kad jas nuvežė į Jakimankos rajono policijos nuovadą.

Naujienų agentūrai „Interfax“ Maskvos policijos spaudos tarnyba patvirtino, kad minėtos dvi moterys sulaikytos sostinės centre.

„Penktadienio dieną dvi pilietės buvo sulaikytos centrinėje miesto dalyje dėl mėginimo pažeisti viešąją tvarką ir buvo nuvežtos į policijos skyrių, kur atliekamas profilaktinį darbas – aiškinama, kad viešąją tvarką nevalia pažeidinėti“, – sakė agentūrai policijos pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.