Vokiečiai nutraukė bylą dėl A. Merkel telefono šnipinėjimo

Vokietija nutraukė bylą dėl galimo Jungtinių Valstijų Nacionalinio saugumo agentūros vykdyto kanclerės Angelos Merkel telefoninių pokalbių klausymosi, praneša BBC.

Šnipinėjimo byla kurstė įtampą tarp Vokietijos ir JAV.<br>AFP nuotr.
Šnipinėjimo byla kurstė įtampą tarp Vokietijos ir JAV.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2015, 1:02 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 10:11 PM

Vokietijos federalinė prokuratūra buvo pradėjusi tyrimą dėl kanclerės A.Merkel mobiliojo telefono šnipinėjimo, kurį, kaip įtariama, vykdė JAV Nacionalinio saugumo agentūra (NSA) 2014 m. gegužę.

Skandalingas detales apie didžiulio masto JAV elektroninio sekimo programą bei pasiklausymą Europos misijose nutekino JAV žvalgybos kontraktininkas Edwardas Snowdenas. Vokietija ypač sunerimo dėl šių pranešimų – prisimindama laikus, kai Rytų Vokietijos komunistinė slaptoji policija „Stasi“ sekė piliečius.

Visa tai buvo sukėlę įtampą Berlyno ir Vašingtono santykiuose, kuriuos abiejų šalių lyderiai mėgina atkurti po pranešimų apie plataus masto NSA vykdytą interneto ir telefoninių pokalbių šnipinėjimą užsienio šalyse.

Vis dėlto per Didžiojo septyneto susitikimą praėjusį savaitgalį Vokietijos ir JAV lyderiai kaip niekada akcentavo šiltus ryšius ir bičiulystę. Jie tvirtino, kad nepaisant įtarimų dėl šnipinėjimo, jų partnerystė išliko tvirta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.