Kanadietis atsekė savo pavogtą telefoną, bet buvo nušautas

Pametus ar ilgapirščiams pavogus telefoną naujos technologijos leidžia atsekti jo buvimo vietą. Tokia funkcija atrodo labai naudinga, tačiau vienam vaikinui prarasto telefono paieškos baigėsi žūtimi.

Telefono buvimo vietą programėle nustatęs J.Cookas buvo nušautas.
Telefono buvimo vietą programėle nustatęs J.Cookas buvo nušautas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 7:56 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 9:54 AM

18-metis kanadietis Jeremy Cookas savaitgalį lankėsi Ontarijo provincijos Londono mieste. Savo mobilųjį telefoną vaikinas paliko taksi automobilyje.

Tai supratęs jis nusprendė pasinaudoti sekimo technologija ir telefoną susirasti.

Kai programa atsekė telefono buvimo vietą, vaikinas su šeimos nariu nuvažiavo nurodytu adresu atsiimti prietaiso. Tačiau jį pasitiko trys vyrai, sėdintys automobilyje.

Vyrai automobiliu mėgino nuvažiuoti ir pabėgti, bet J.Cookas griebė už durelių rankenos norėdamas jas atplėšti. Netrukus nuaidėjo šūviai – vyrai į vaikiną paleido kulkas.

Nusikaltėlių automobilis vėliau buvo rastas paliktas šalikelėje. Juo žudikai buvo atsitrenkę į tvorą ir gatvės stulpą.

Incidentas suglumino policiją ir tyrėjus. J.Cookas nebuvo žinomas teisėsaugai ir nepažinojo savo užpuolikų.

Konsteblis Kenas Steevesas paragino žmones kreiptis į teisėsaugą, jei kyla pavojus mėginant atgauti savo mobilųjį telefoną.

„Pati programėlė yra puikus dalykas. Niekas niekada negalėjo nuspėti, kad įvyks tai, kas nutiko J.Cookui, – teigė K.Steevesas. – Tačiau jei įtariate, kad galite patirti smurtą, raginame jus kreiptis į policiją.“

K.Steevesas taip pat pabrėžė, kad programėlės tikrai nereikia kaltinti dėl J.Cooko mirties.

„Ne programėlė atėmė Jeremy gyvybę, o asmenys, kurie buvo ginkluoti“, – sakė pareigūnas.

Kanados policija dabar medžioja tris J.Cooką nušovusius vyrus. Netoli nusikaltimo vietos jau buvo sulaikyti trys jaunuoliai, tačiau netrukus paaiškėjo, kad jie niekuo dėti.

Pareigūnai skelbia, kad ieškomi 18–21 metų juodaodžiai.

J.Cooko istorija pribloškė kanadiečius – ne tik dėl jo žūties, bet ir dėl to, kad jaunuolis, netgi jausdamas pavojų, vijosi telefono vagis. Tačiau vienas analitikas teigė suprantantis J.Cooko ryžtą.

„Žmonių pastangos atsekti savo mobiliuosius prietaisus susijusios su tuo, kaip mes prisirišę prie savo telefonų, – tvirtino Sanjay Khanna. – Prisirišimas toks stiprus, kad pamirštamas atsargumas. Be to, telefonai brangūs, tad noras juos atgauti susijęs ir su finansais.“

Nors tokių nusikaltimų pasitaiko labai retai, yra buvę atvejų, kai vykdant nusikaltimus buvo panaudota telefono atsekimo programėlė.

2012-aisiais JAV Šiaurės Karolinos valstijoje žmogus buvo nuteistas už savo buvusios žmonos naujojo vaikino nužudymą po to, kai jį susekė naudodamas GPS.

Kitas vyras taip pat buvo nužudęs savo sūnaus telefono vagį, kai jį susekė pasinaudodamas telefono vietos sekimo programėle. („Mashable“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.