Londone žuvo iš lėktuvo iškritęs žmogus

Be bilieto lėktuvu skristi mėginęs keleivis iškrito iš orlaivio ir žuvo nukritęs ant Londono vakariniame Ričmondo rajone stovinčio biurų pastato, skelbia „London Evening Standard“.

Manoma, kad du vyrai įsiropštė į „British Airways“ avialinijų „Boeing 747“ lėktuvo važiuoklės ertmę Johanesburge, Pietų Afrikos respublikoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo.
Manoma, kad du vyrai įsiropštė į „British Airways“ avialinijų „Boeing 747“ lėktuvo važiuoklės ertmę Johanesburge, Pietų Afrikos respublikoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 3:42 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 6:46 AM

Kitam 25-30 metų keleiviui pavyko skrydį išgyventi. Jis rastas be sąmonės po 11 valandų kelionės, kai lėktuvas nusileido Hitrou oro uoste.

Jis išvežtas į ligoninę, kur jo būklė apibūdinama kaip sunki, bet stabili.

Manoma, kad du vyrai įsiropštė į „British Airways“ avialinijų „Boeing 747“ lėktuvo važiuoklės ertmę Johanesburge, Pietų Afrikos respublikoje.

Gretimame bare dirbanti Ellie Roberts pasakojo, kad visus aplinkinius šokiravo šis įvykis.

„Gyvenu šiame rajone ir jau kartą į mano gatvę buvo nukritęs nelegaliai lėktuvu skridęs žmogus. Kai gyveni netoli oro uosto, tai kartais nutinka, tačiau negaliu patikėti, kad man teko tai regėti dukart“, – pasakojo 22 metų barmenė.

Kitas greta esančios spaustuvės vadovas Markas Hirani taip pat prisiminė jau ne pirmą tokį atvejį šiame rajone.

„Lėktuvai virš Ričmondo išleidžia važiuokles ir šie vargšai tada iškrenta. Kai kurie jų būna visiškai suledėję. Tai labai liūdna“, – apgailestavo 62 metų verslininkas.

Ekspertų teigimu, „zuikiu“ į tolimus skrydžius patekti mėginantys keleiviai išgyvena labai retai, jeigu lėktuvai skrenda dideliame aukštyje.

Maždaug trys ketvirtadaliai tokių keliautojų pražudo arba važiuoklės mechanizmai, arba šaltis.

Lėktuvai skraido aukštyje, kur temperatūros siekia tarp -70 ir -50 laipsnių temperatūros, ten taip pat trūksta deguonies, todėl sunku patikėti, kaip iš viso atsiranda išgyvenusių tokias keliones.

Šiemet turkas neišgyveno kelionės iš Stambulo į Londoną. Jo kūnas „British Airways“ lėktuvo važiuoklės skyriuje buvo rastas su šiltais rūbais ir kojinėmis ant rankų, tačiau vyras mirtinai sušalo.

2012 metų rugsėjį keleivis iš Mozambiko iškrito iš lėktuvo tame pačiame Londono rajone. Ekspertizė patvirtino, kad jis išgyveno didžiąją dalį kelionės ir mirė tik prieš iškrisdamas iš lėktuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.