Rusų komikas pažėrė patyčių dėl pernai Ukrainoje numušto lėktuvo

Kremliui prielankumo neslepiantis Rusijos komikas Michailas Zadornovas nusprendė žiauriai papokštauti apie praėjusią liepą Ukrainoje numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofą, praneša wz.lviv.ua.

M. Zadornovas pasirodymo metu tyčiojosi iš amerikiečių, kurie neva sugalvojo naują priežastį tragedijai.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
M. Zadornovas pasirodymo metu tyčiojosi iš amerikiečių, kurie neva sugalvojo naują priežastį tragedijai.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Nuo pat katastrofos pateikiama nemažai įrodymų, kad „Malaysian Airlines“ reiso MH17 laineris buvo numuštas prorusiškų separatistų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Nuo pat katastrofos pateikiama nemažai įrodymų, kad „Malaysian Airlines“ reiso MH17 laineris buvo numuštas prorusiškų separatistų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 30, 2015, 7:54 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 2:48 PM

Komikas pasirodymo metu tyčiojosi iš amerikiečių, kurie neva sugalvojo naują priežastį tragedijai, kurios metu žuvo visi 298 lėktuve buvę žmonės.

M. Zadornovas Baltųjų rūmų komunikacijos vadovei Jen Psaki priskyrė, jo nuomone, linksmą paaiškinimą, kodėl iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs lėktuvas sudužo netoli Donecko.

„Amerikiečiai tylėjo. Jie žinojo, kokia buvo katastrofos priežastis, bet nieko nesakė, – pradėjo savo tiradą komikas. – Tačiau vėliau J. Psaki paaiškino viską. Anot jos, Malaizijos lėktuvas nukrito, nes buvo sunkesnis už orą.“

Pasirodymo vaizdo įraše užfiksuota, kaip jo patyčias salė palydėjo juoku.

Tačiau tokį paaiškinimą, kurį M. Zadornovas priskyrė J. Psaki, praeityje yra panaudojęs būtent rusas.

Prokuroras Andrejus Delijevas taip 2010 metais aiškino MIG-31 lėktuvo sudužimą Permės regione vykusių pratybų metu.

„Šis lėktuvas sudužo dėl gravitacijos, nes orlaivis yra sunkesnis už orą“, – tada kalbėjo A. Delijevas.

Nuo pat katastrofos pateikiama nemažai įrodymų, kad „Malaysian Airlines“ reiso MH17 laineris buvo numuštas prorusiškų separatistų valdomomis „žemė–oras“ tipo raketomis „Buk“.

Tokį teiginį neseniai parėmė ir Rusijos bendrovė „Almaz-Antey“, gaminanti tokio tipo raketas. Ji pareiškė padariusi išvadą, kad praėjusių metų liepą į lėktuvą pataikė senesnio modelio raketa, kuri nebenaudojama Rusijos kariuomenės, bet kurių dar esama Ukrainos arsenaluose.

Beveik visi įrodymai atskleidžia, kad raketa buvo paleista iš separatistų kontroliuojamos teritorijos. Rusija visą laiką neigė teikusi raketų paleidimo sistemas separatistams.

Kita neseniai paviešinta nepriklausomų tyrėjų atlikta analizė parodė, kad Rusijos gynybos ministerija nevykusiai bandė apgauti pasaulį, siekdama įrodyti, kad pernai liepos 17-ąją „Boeing 777“ numušė arba ukrainiečių lėktuvas Su-25 arba raketinio komplekso „Buk“ paleista raketa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.