V. Žirinovskis siūlo Baltijos šalims rengti referendumą

Rusijos Valstybės Dūmos narys Vladimiras Žirinovskis ragina Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje

V.Žirinovskis gyrė Rusijos generalinės prokuratūros tyrimą dėl Sovietų Sąjungos griūties teisėtumo<br>RIA Novosti nuotr. iš archyvo
V.Žirinovskis gyrė Rusijos generalinės prokuratūros tyrimą dėl Sovietų Sąjungos griūties teisėtumo<br>RIA Novosti nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

LETA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 1, 2015, 3:43 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 11:35 AM

V. Žirinovskis atvirai pareiškė, kad referendumas nėra bandymas leisti gyventojams pasinaudoti demokratinėmis teisėmis, siekiant išsakyti savo norus. Priešingai, pasak deputato, referendumas suteiktų piliečiams galimybę sutikti dar kartą tapti Rusijos dalimi.

Politikas gyrė Rusijos generalinės prokuratūros tyrimą dėl Sovietų Sąjungos griūties teisėtumo, nurodant, kad Baltijos šalių nepriklausomybė ir Belovežo sutartis dėl Sovietų Sąjungos suirimo yra „neteisėti“ ir niekada nebuvo ratifikuoti Rusijos parlamente.

„Privalome vertinti situaciją pagal dokumentus. Nėra ratifikacijos – nėra Baltijos šalių ir Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS). Michailas Gorbačiovas ir Sovietų Sąjungos Valstybės Taryba buvo laikini valdžios organai, kurių nesąlygojo konstitucija, todėl pripažinimas yra neteisėtas“, – kalbėjo V. Žirinovskis.

„Jei Generalinė prokuratūra pripažins, kad Baltijos šalių nepriklausomybė yra neteisėta, šios respublikos bus įpareigotos surengti referendumus, kuriuose dauguma Pabaltijo gyventojų galėtų sutikti su tuo, kad jie vėl yra Rusijos dalis“, – pareiškė skandalais garsėjantis politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.