Nudvėsė pati aukščiausia karvė pasaulyje

Sulaukusi 13 metų JAV Ilinojaus valstijoje nudvėsė aukščiausia pasaulio karvė Blosom. Jos šeimininkė ilgą laiką klausėsi kaltinimų apgaule, bet gyvulio aukštį įvertino ir Guinnesso rekordų knygos rengėjai.

Aukščiausios karvės pasaulyje Blosom ūgis siekė net 190 centimetrų.
Aukščiausios karvės pasaulyje Blosom ūgis siekė net 190 centimetrų.
Daugiau nuotraukų (1)

CBS, AP ir „Lietuvos ryto“ inf.

Jul 2, 2015, 7:34 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:04 AM

Daug kas manė, kad Patty Meads-Hanson nuotraukas su Blosom patobulino programa „Photoshop“ – esą karvės nebūna tokios aukštos.

Bet Guinnesso pasaulio rekordų knygos rengėjai pernai patys išmatavo gyvulio ūgį ir nustatė, kad Blosom iš tiesų verta rekordo. Jos ūgis – net 190 cm.

Rugpjūtį pareigūnai apsilankė ūkyje Orindžvilyje JAV Ilinojaus valstijoje ir nusprendė įtraukti Blosom į rekordų knygą. Tiesa, jau netrukus teko skelbti liūdną žinią – karvė sunkiai susižalojo koją ir birželį nugaišo.

„Būdavo labai juokinga, kad Blosom visai nerūpėjo aplinkinių dėmesys“, – pasakojo P.Meads-Hanson, kuri karve pradėjo rūpintis vos jai išvydus pasaulį.

Guinnesso pasaulio rekordų knygos rengėjai karvei nepagailėjo dėmesio ir po jos mirties. Organizacija paskelbė jaudinantį vaizdo įrašą apie Blosom gyvenimą.

„Blosom vos gimusi dydžiu prilygo dviem normalioms karvėms, o sulaukusi aštuonerių metų jau stebino ūgiu“, – tinklalapyje guinnessworldrecords.com rašė Rachel Swatman.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.