Aktorių J. Carrey supykdė JAV sprendimas dėl vaikų

Aktorius Jimas Carrey pasipiktino nauju įstatymu JAV Kalifornijos valstijoje, pagal kurį visi mokyklas lankantys vaikai turi būti paskiepyti. Tačiau vakcinų skeptiko kaltinimai sulaukė tik pajuokos.

Aktorius J.Carrey jau daug metų aktyviai reiškia savo nepasitikėjimą skiepais.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Aktorius J.Carrey jau daug metų aktyviai reiškia savo nepasitikėjimą skiepais.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Buzzfeed News“, „USA Today“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

2015-07-03 07:28, atnaujinta 2017-10-28 06:23

Nuo 2016 metų Kalifornijoje visi valstybines mokyklas lankantys vaikai turės būti paskiepyti nuo dažniausiai pasitaikančių vaikiškų ligų – tymų, kiaulytės ir raudonukės.

Aktorius, kuris jau daug metų aktyviai reiškia savo nepasitikėjimą skiepais, paleido tiradą kaltinimų ir Kalifornijos gubernatoriui, ir su ligomis kovojančiai JAV institucijai.

Pirmiausia gubernatorių Jerry Browną J.Carrey išvadino „korporacijų valdomu fašistu, kurį būtina sustabdyti“.

„Kalifornijos gubernatorius leido gyvsidabriu ir aliuminiu apnuodyti dar daugiau privalomai skiepijamų vaikų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ burbėjo Los Andžele gyvenantis aktorius.

Tuo metu Ligų kontrolės ir prevencijos centrui (CDC) J.Carrey pažėrė kaltinimų korupcija – specialistai esą „negali išspręsti problemos, kurią patys sukėlė“.

Savo teiginius aktorius nusprendė iliustruoti sergančio paauglio Alexo Echolso nuotrauka, taip primindamas moksliškai nepatvirtintą ryšį tarp skiepų ir autizmo.

Tačiau keturiolikmečio motinai šis aktoriaus žingsnis visiškai nepatiko.

„J.Carrey internete seka milijonai žmonių, o tai, ką jis padarė su mano sūnaus nuotrauka, iliustruodamas savo prieš skiepus nukreiptą tiradą, yra jo įžeidimas“, – piktinosi Karen Echols.

Aktorius bandė teisintis. Esą jis iš principo neprieštarauja skiepų idėjai, o tik tam, kad vakcinose yra gyvsidabrio junginių.

„Jie sako, kad gyvsidabris žuvyje yra pavojingas, bet visiems mūsų vaikams jį leis prievarta. Nelogiška“, – tęsė J.Carrey.

Tiesa, kaip pažymėjo vaikų infekcinių ligų specialistas Paulas Offitas, vakcinose naudojamas etilo gyvsidabris labai skiriasi nuo metilo gyvsidabrio, kuris gali pakenkti smegenims.

„Šios medžiagos tokios pat skirtingos, kaip etilo alkoholis, kurį galima rasti svaigiuosiuose gėrimuose, ir metilo alkoholis, nuo kurio galima apakti ir mirti“, – pabrėžė medikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.