Dėmė ant prancūzų karių munduro: jie įtariami tvirkinę mažametes

„Jie buvo stambaus sudėjimo, tvirti kariai“, – sakė jis.

B.Ouedraogo'as išgyvena dvasines kančias nuo praėjusio sekmadienio, kai buvo rastas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip prancūzas karys grabalioja jo dukrą ir jos trejų metų draugę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Ouedraogo'as išgyvena dvasines kančias nuo praėjusio sekmadienio, kai buvo rastas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip prancūzas karys grabalioja jo dukrą ir jos trejų metų draugę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-07-04 15:19, atnaujinta 2017-10-28 00:42

„Tai, kas įvyko, siaubinga“, – 31 metų menininkas sakė naujienų agentūrai AFP, tramdydamas ašaras.

„Atrodo kaip kino istorija... Tačiau ateina metas, kai turiu stoti ir kovoti dėl tų vaikų, dėl savo dukros, kad apsaugočiau jų garbę, nes tai šlykštu, šlykštu“, – pridūrė jis.

B.Ouedraogo'as išgyvena dvasines kančias nuo praėjusio sekmadienio, kai buvo rastas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip prancūzas karys grabalioja jo dukrą ir jos trejų metų draugę.

Dėl to incidento buvo sulaikyti du prancūzų kariai, kurių vienam buvo pateikti kaltinimai dėl dviejų mažamečių tvirkinimo ir pornografinio pobūdžio vaizdo įrašų filmavimo, įtraukiant nepilnamečius. Antrasis vėliau buvo paleistas nepateikus kaltinimų.

Mergaitės sutiko karius vieną popietę išėjusios maudytis baseine su mažesniosios mama. Vyrai atrodė labai mieli, o vienas jų labai maloniai elgėsi su vaikais, todėl motina juos netgi pakvietė į savo namus kavos.

B.Ouedraogo'as prisiminė tuos du Prancūzijos specialiųjų pajėgų karius, kuriuos pamatė, kai po kelių valandų nuvažiavo pasiimti savo dukros.

„Jie buvo stambaus sudėjimo, tvirti kariai“, – sakė jis.

Jie išeidami iš mažesniosios mergaitės motinos namuose pamiršo savo vaizdo kamerą „GoPro“, kurioje buvo ne šuolių su parašiutu ar kautynių vaizdai, o sukrečiantis įrašas, kuriame matoma, kaip mergaitės lytiškai išnaudojamos – veikiausiai vieno iš karių.

B.Ouedraogo'as dar nematė to įrašo, kurį kitos mergaitės mama pateikė Prancūzijos ambasadai.

Abu kariai buvo skubiai repatrijuoti į Prancūziją, kuri dar nėra atsigavusi dėl kito įtariamo vaikų lytinio išnaudojimo skandalo, susijusio su Centrinės Afrikos Respublikoje dislokuotomis prancūzų pajėgomis ir iškilusio į viešumą, kai ta informacija buvo nutekinta Didžiosios Britanijos žiniasklaidai.

Prancūzijos teismo ir kariuomenės pareigūnai, taip pat Burkina Faso policija pradėjo tyrimą dėl naujausių kaltinimų.

Tačiau suirzęs B.Ouedraogo'as pasakojo, kaip jį nušalino Prancūzijos policijos pareigūnai, atsiųsti tirti šią bylą iš kaimyninio Nigerio.

„Kodėl kariai neteisiami čia? Čia juk veikia teisingumo sistema ir įstatymai, – klausė jis. – Vadinasi, bet kas gali daryti bet ką, jeigu jis yra Prancūzijos karys užsienyje.“

B.Ouedraogo'as nusisamdė advokatą Prancūzijoje, vaikų lytinio išnaudojimo bylų ekspertą, ir sako turintis vilties, kad šie kariai bus griežtai nubausti, „jog niekada taip nebesielgtų“.

Jis taip pat pateikė skundą Burkina Fase dėl minėtų karių repatrijavimo.

„Su manimi ir mano šeima buvo elgiamasi kaip su kvailiais. Dėkoju Dievui, kad mano dukra nesuprato, kas nutiko“, – sakė tėvas.

Pasak B.Ouedraogo, vienintelis šviesus dalykas šioje apverktinoje istorijoje – kad jo dukrelė nebuvo sužalota ir vis dar gali šypsotis, juoktis ir dainuoti.

Vis dėlto „po visko, kas nutiko, iš jos užduodamų klausimų aišku, kad ji puikiai žino, jog įvyko kažkas nenormalaus“, – pridūrė tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.