Ant pakilimo tako sugulę žalieji trikdo Londono oro uosto darbą

Klimato kaitos aktyvistai pirmadienio rytą sutrikdė Hitrou oro uosto darbą. Ant šiaurinio pakilimo tako sugulę žalieji sutrikdė tarptautinio oro uosto darbą, praneša „The Guardian“.

Protestuotojai taip reiškia nepasitenkinimą planais plėsti Hitrou oro uostą ir ketina ant asfalto likti tiek, kiek reikės.<br>„Twitter“ nuotr.
Protestuotojai taip reiškia nepasitenkinimą planais plėsti Hitrou oro uostą ir ketina ant asfalto likti tiek, kiek reikės.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2015, 9:49 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 2:26 PM

Akciją organizavusios grupės „Plane Stupid“ atstovas pranešė, kad kelios dešimtys aktyvistų prapjovė oro uostą juosusią tvorą ir pateko į jo teritoriją apie 3.30 val. ryto.

Anot atstovo, protestuotojai taip reiškia nepasitenkinimą planais plėsti pačio užimčiausio Jungtinės Karalystės oro uosto teritoriją ir ketina ant asfalto likti tiek, kiek reikės.

Hitrou oro uosto atstovas patvirtino, kad pakilimo takas tikrai yra nugultas žmonių.

„Padedame policijai susidoroti su šiuo incidentu. Pietinis pakilimo takas vis dar veikia. Dabar pirmenybę teikiame oro uosto darbuotojų, keleivių ir pačių protestuotojų saugumui“, – pabrėžė oro uosto atstovas.

Paviešintame vaizdo įraše matosi, kaip keli aktyvistai susirakinę grandinėmis guli ant asfalto, o su jais šnekėtis mėgina policijos pareigūnas.

„Kol iš čia jus iškrapštysim, jūsų buvimas čia sukels didelių nepatogumų ir milijonų svarų žalą. Dėl jūsų nukreipiami tarptautiniai skrydžiai, – Neabejokite, kad oro uostas tuos pinigus norės prisiteisti, – grasino aktyvistams pareigūnas.“

Liepos pradžioje ilgai laukta ekspertų ataskaita patvirtino, kad naujas pakilimo takas turėtų būti statomas Hitrou, o ne Getviko oro uoste.

Tačiau gamtosaugininkai įspėja, kad plėtra apsunkintų galimybes sumažinti oro užterštumą ir klimato pokyčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.