Ukrainos pilotei N. Savčenko Rusijoje gresia 25 metai kalėjimo

Rusijoje kalinamai Ukrainos pilotei Nadeždai Savčenko gresia 25 metų laisvės atėmimo bausmė. Tai pirmadienį pareiškė Rusijos tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas, kuriuo remiasi agentūra „RIA Novosti“.

N. Savčenko likimas rūpi ne tik Kijevui, bet ir Europos politikams Briuselyje. Europos Parlamento vadovas Martinas Schulzas ragina paleisti N.Savčenko.<br>AP nuotr.
N. Savčenko likimas rūpi ne tik Kijevui, bet ir Europos politikams Briuselyje. Europos Parlamento vadovas Martinas Schulzas ragina paleisti N.Savčenko.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 13, 2015, 7:28 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 3:14 PM

Ji kaltinama nužudžiusi civilius asmenis, sakoma V. Markino pareiškime.

Už tokį nusikaltimą gresia kalėjimo iki gyvos galvos bausmė. Tačiau Rusijos baudžiamasis kodeksas nenumato kalėjimo iki gyvos galvos bausmės moteriai. Todėl jai gali būti skirta aukščiausiai leistina bausmė – 25 metai kalėjimo. Dėl N. Savčenko kaltės netrukus spręs teismas.

N. Savčenko praėjusių metų birželį pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išvežta į Rusiją. Moteris iki šiol buvo kaltinama nurodžiusi koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko regione, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. N. Savčenko jai mestus kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.