Dėl Malaizijos lėktuvo numušimo tribunolo reikalauja 5 šalys

Australija, Belgija, Malaizija, Nyderlandai ir Ukraina mano, kad Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos tribunolo įkūrimas dėl Malaizijos lėktuvo virš Rytų Ukrainos numušimo užtikrintų teisingumą, praneša UNIAN.

Lėktuvas sudužo prorusiškų separatistų kontroliuojamame Donecko regione.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lėktuvas sudužo prorusiškų separatistų kontroliuojamame Donecko regione.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 14, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 7:38 AM

„Tokie veiksmai būtų adekvati JT reakcija į tragediją, kadangi incidentas ir su juo susijusios pasekmės civilinės aviacijos saugumui turi įtakos visos tarptautinės bendruomenės interesams. Penkios šalys dirba, kad užsitikrintų JT Saugumo Tarybos narių paramą tribunolo įkūrimui“, – sakoma Ukrainos nuolatinės misijos JT pranešime.

Ukrainos atstovai pažymi, kad iš karto po Malaizijos lėktuvo katastrofos JT Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, kuria buvo reikalaujama įvykdyti teisingumą už šį incidentą atsakingiems asmenims ir užtikrinti visų šalių bendradarbiavimą, nustatant kaltuosius.

Pareiškime nurodoma, kad tarptautinio baudžiamojo tribunolo įkūrimas pasiųstų aiškią žinią, jog tarptautinė bendruomenė netoleruos aktų, keliančių grėsmę tarptautinei taikai ir saugumui.

Malaizijos oro linijų lėktuvas, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, sudužo 2014 metų liepos 17 dieną, žuvo visi 298 juo skridę keleiviai, daugumą jų buvo Nyderlandų ir Malaizijos piliečiai. Lėktuvas sudužo prorusiškų separatistų kontroliuojamame Donecko regione. Spėjama, kad jį numušė rusiška raketa „žemė-oras“, tačiau separatistai atmeta bet kokius jiems metamus kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.