Lvove prie policijos nuovados nugriaudėjo sprogimas

Ukrainos Lvovo mieste, prie policijos nuovados antradienį nugriaudėjo sprogimas. Kaip praneša Ukrainos Vidaus reikalų ministerija, sprogimas įvyko 9 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Lvove įvyko sprogimas.<br>Twitter nuotr.
Lvove įvyko sprogimas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 7:38 AM

Įvykio metu buvo sužeisti du policijos pareigūnai. Sprogmens skeveldros sužeidė vieno galvą ir kūną. Vyras skubiai nuvežtas į ligoninę, jo būklė sunki.

Šiuo metu įvykio vietoje dirba tyrėjai. Nėra aišku, ar šį išpuolį paskatino neramumai Ukrainos vakaruose, kur nerimsta „Dešiniojo sektoriaus“ atstovai.

Tačiau Vidaus reikalų ministerija šiuos incidentus sieja su savaitgalį vykusiu mirtinu susirėmimu tarp kraštutinių dešiniųjų pažiūrų organizacijos „Dešinysis sektorius“ ir šalies pareigūnų, skelbia „Reuters“.

Pareiškime ministerija nurodė, kad netoli milicijos nuovadų įėjimo buvo padėti užmaskuoti sprogmenys.

„Vidaus reikalų ministerija šiuos sprogimus sieja su įvykiais Užkarpatės regione (Vakarų Ukrainoje)“, – nurodė ministerija, pridūrusi, kad tokiais veiksmais siekiama destabilizuoti padėtį šalyje.

Šeštadienį du žmonės žuvo per susišaudymą tarp Ukrainos nacionalistų organizacijos „Dešinysis sektorius“ narių ir pareigūnų Mukačevo mieste, Vakarų Ukrainoje. Dėl to prezidentas Petro Porošenka paragino visas „neteisėtas grupuotes“ nusiginkluoti.

„Dešinysis sektorius“ yra viena ir sukarintų grupuočių, įkurtų per protestus, prieš metus nuvertusius Maskvos remiamą prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Vidaus reikalų ministerija paragino gyventojus suteikti bet kokios informacijos, susijusios su sprogimais Lvove ir įspėjo, kad dėl tokio pobūdžio smurto eskalacijos aukų gali atsirasti ir civilių tarpe.

„Dešiniojo sektoriaus“ kovotojai ir Ukrainos pareigūnai apkaltino vieni kitus įvykių inicijavimu Mukačevo mieste, tačiau antradienį grupuotės atstovas pranešė, kad du jos nariai pasidavė Ukrainos saugumo tarnybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.