Aiškėja naujos narkotikų barono pabėgimo aplinkybės

Meksikos pareigūnai pabėgusio kalinio Choakino Guzmano (Joaquin Guzman), dar žinomo slapyvardžiu Neūžauga, kameroje rado pastipusį paukštį. Manoma, kad paukštį narkotikų baronas panaudojo, norėdamas įsitikinti, kad iškastame tunelyje gera oro kokybė, skelbia „The New York Times“ ir BBC.

Aiškėja naujos narkotikų barono pabėgimo aplinkybės.<br>AFP nuotr.
Aiškėja naujos narkotikų barono pabėgimo aplinkybės.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2015, 2:01 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 9:27 PM

Antradienį Meksikos pareigūnai paviešino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotos paskutinės labiausiai šalyje ieškomo narkotikų barono akimirkos prieš pabėgimą. Įraše matoma, kaip Ch. Guzmanas vaikšto po savo kamerą, tada išeina į dušą ir nebegrįžta.

Šalyje tebevyksta nusikaltėlio paieškos, kuris šeštadienį iš didžiausio saugumo Meksikos kalėjimo pabėgo pro 1,5 km ilgio tunelį, iškastą po kalėjimo dušu.

Vis dėlto, kyla daug klausimų, kaip nusikaltėliui pavyko suplanuoti tokį neįtikėtiną pabėgimą. Tunelis buvo suprojektuotas taip, kad jame netrūktų šviesos, be to, buvo paruošta transporto priemonė iškastoms žemės išvežti. Ch. Guzmano kamera buvo pačiame „išskirtinių kalinių“ korpuso gale.

Ch. Guzmanas vadovavo „Sinaloa“ karteliui, tiekiančiam didelį kiekį narkotikų į JAV.

Nusikaltėlis buvo sučiuptas 1993 m. Gvatemaloje ir nuteistas kalėti 20 metų Meksikoje. Tačiau 2001 m., papirkęs prižiūrėtojus, Ch. Guzmanas pabėgo iš griežto saugumo Meksikos kalėjimo – jį iš kalėjimo išvežė skalbinių krepšyje.

Kai 2014 m. Ch. Guzmanas buvo pagautas antrą kartą, tai buvo pateikiama kaip Meksikos valdžios pergalė.

Vykstant tyrimui paaiškėjo, kad Ch. Guzmanas sugebėjo pabėgti netgi dėvėdamas elektroninę sekimo apyrankę. Be to, kalinys buvo 24 valandas stebimas.Vidaus reikalų ministerija patikino, kad pabėgėlis bus sugautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.