B. Obama: „Sutarčiai su Iranu pritaria dauguma“

JAV prezidentas Barackas Obama (Barack Obama) mano, kad 99 procentai pasaulio bendruomenių ir dauguma ekspertų pritaria sutarčiai su Iranu, skelbia BBC.

B. Obama: „Sutarčiai su Iranu pritaria dauguma“.<br>AP nuotr.
B. Obama: „Sutarčiai su Iranu pritaria dauguma“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-07-16 08:36, atnaujinta 2017-10-25 23:35

JAV vadovas kreipėsi į tuos, kurie nepritaria susitarimui, ir pasiūlė pateikti alternatyvų variantą. Kitą savaitę Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba balsuos dėl rezoliucijos patvirtinimo.

Mainais už sankcijų sustabdymą Teheranas pažadėjo apriboti branduolinę programą. JAV prezidentas tikino, kad dėl tolesnių veiksmų vyks karštos diskusijos su Kongresu.

B. Obamos priešininkai mano, kad šalies vadovas Teheranui nuolaidžiauja.

Tačiau kritikams B. Obama pasakė, kad 99 procentai pasaulio bendruomenių ir ekspertų palaiko antradienį pasirašytą susitarimą ir mano, kad jis neleis Iranui pasigaminti branduolinio ginklo.Todėl visi abejojantys turėtų pasiūlyti alternatyvų problemos sprendimo būdą.

JAV lyderis tikino jokių alternatyvių pasiūlymo nesulaukęs, o jo nuomone, yra tik du būdai spręsti egzistuojančias problemas: diplomatiškai, rengiant derybas, arba jėga.

Be to, nepasirašius susitarimo su Teheranu, Artimuosiuose Rytuose dar labiau padidėtų karo grėsmė.

Irano užsienio reikalų ministras Mohamadas Džavadas Zarifas (Mohammad Javad Zarif) pareiškė, kad Vienoje pasirašytas susitarimas bus pradėtas įgyvendinti iki lapkričio. Irano prezidentas Hasanas Ruhanis (Hassan Rouhani) įsitikinęs, kad derybos ir galutinis susitarimas įrodo, jog konstruktyvus darbas priveda prie rezultatų. Izraelio premjeras Benjaminas Netanjahu (Benjamin Netanyahu) sutartį pavadino istorine klaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.