B. Nemcovo dukrai Lenkija skyrė milijono eurų Solidarumo premiją

Lenkija apdovanojo žurnalistę

Ž.Nemcova.<br>AP nuotr.
Ž.Nemcova.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2015, 6:48 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 2:25 PM

31-erių Ž. Nemcova penktadienį paskelbė, kad yra išvykusi iš Rusijos dirbti Vokietijos transliuotojui „Deutsche Welle“. Ji dar nurodė, kad susilaukė grasinimų, kai pareikalavo tęsti jos tėvo nužudymo tyrimą.

Vyriausybės finansuojamas transliuotojas „Deutsche Welle“ sako, kad Ž.Nemcova dirbs jo rusų skyriuje, kurio programos prieinamos internetu.

„Deutsche Welle“ direktorius Peteris Limbourgas pažymėjo, kad Ž.Nemcovos „aiški pozicija ir išprusimas gali sustiprinti mūsų rusiškojo skyriaus sėkmę“, o TV kanalo atstovas spaudai Christophas Jumpeltas pridūrė, kad Ž.Nemcova į Vokietiją atvyko su darbo viza ir neplanuoja prašyti politinio prieglobsčio.

Borisas Nemcovas, populiarus opozicijos lyderis, griežtai kritikavęs Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, buvo nužudytas vasario 27 dieną netoli Kremliaus ant tilto per Maskvos upę.

„Ji yra savo tėvo kariautos kovos... simbolis. Kovos už atvirą Rusiją, už taikų solidarų sambūvį su savo kaimynais“, – sakoma Lenkijos užsienio reikalų ministro Grzegorzo Schetynos pareiškime apie Ž.Nemcovą.

Anksčiau Rusijos verslo televizijoje RBK dirbusiai vyriausiajai B.Nemcovo dukrai Žanai vieno milijono eurų Solidarumo premija bus įteikta per iškilmingą ceremoniją Varšuvoje rugpjūčio 4 dieną.

Lenkija įsteigė šią premiją pernai, minint pirmųjų pusiau laisvų rinkimų, paskelbusių apie komunizmo galą, 25-metį.

Premijos pavadinimas yra užuomina apie Solidarumo profesinės sąjungos lyderį Lechą Walesa, kuris tapo Lenkijos prezidentu, o vėliau ir Nobelio taikos premijos laureatu.

Pernai Solidarumo premija buvo įteikta Krymo totorių bendruomenės lyderiui, 71-erių Ukrainos parlamentarui, sovietinių laikų disidentui Mustafai Džemiliovui už žmogaus teisių gynimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.