Kino teatre šaudęs Jamesas Holmesas pripažintas kaltu

JAV prisiekusieji

Prisiekusiesiems taip pat teko daug valandų žiūrėti J.Holmeso pokalbių su psichiatrais vaizdo įrašus.<br>AP nuotr.
Prisiekusiesiems taip pat teko daug valandų žiūrėti J.Holmeso pokalbių su psichiatrais vaizdo įrašus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2015, 9:15 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 6:20 PM

Teisėjas Carlosas Samouras perskaitė apkaltinamuosius nuosprendžius dėl visų 12-os aukų. Šie žmonės žuvo, kai J.Holmesas ėmė šaudyti sausakimšame Denverio priemiesčio Ororos kino teatre per naktinį filmo apie Betmeną „Tamsos riterio sugrįžimas“ (The Dark Knight Rises) seansą.

Rankas į kišenes susikišęs 27 metų J.Holmesas, vilkėjęs mėlynus marškinius ir kreminės spalvos kelnes, nerodė jokių emocijų, kai buvo skaitomi apkaltinamieji nuosprendžiai.

Dabar teismo procese bus pereita prie bausmės skyrimo etapo. J.Holmesui, kuris padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą argumentuodamas, jog yra nepakaltinamas, gresia mirties bausmė.

Prisiekusiųjų seniūnas perdavė teisėjui didžiulę šūsnį dokumentų su apkaltinamaisiais nuosprendžiais, atspindinčią šių šiurpių žudynių mastą: iš viso J.Holmesui buvo pareikšti 164 kaltinimai dėl nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti, taip pat vienas kaltinimas dėl sprogmenų laikymo.

Perskaitęs 12-a apkaltinamųjų nuosprendžių dėl nužudymo, teisėjas dar kelias minutes skaitė apkaltinamuosius nuosprendžius dėl pasikėsinimo nužudyti – šie kaltinimai buvo pareikšti dėl asmenų, kurie per šaudynes buvo sužeisti.

Prisiekusieji sprendimą priėmė gana greitai. Trečiadienį jie tik kartą buvo išėję pasitarti dėl to, ar J.Holmesas, kuris nuo tada, kai buvo suimtas prie kino teatro, laikomas areštinėje, buvo sveiko proto, kai ėmė šaudyti.

Per 49 dienas trukusį procesą buvo išklausyti daugiau nei 250 liudininkų. Prisiekusiesiems taip pat teko daug valandų žiūrėti J.Holmeso pokalbių su kaltintojų paskirtais psichiatrais vaizdo įrašus.

Ir jie, ir du gynybos pasirinkti psichiatrai priėjo prie bendros nuomonės, kad kaltinamasis serga psichikos liga. Tačiau kaltintojų psichiatrai visgi tvirtino, kad tuo metu, kai surengė žudynes, J.Holmesas buvo veiksnus.

Bausmės skyrimo etapas gali trukti iki vasaros pabaigos, nurodė teisėjas C.Samouras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.