„Charlie Hebdo“ nebepieš pranašo Mahometo karikatūrų

Satyrinis leidinys „Charlie

L.Sourisseau teigė nenorįs, kad aplinkiniai galvotų, jog „Charlie Hebdo“ yra apsėstas islamo.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
L.Sourisseau teigė nenorįs, kad aplinkiniai galvotų, jog „Charlie Hebdo“ yra apsėstas islamo.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
L.Sourisseau teigė nenorįs, kad aplinkiniai galvotų, jog „Charlie Hebdo“ yra apsėstas islamo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Sourisseau teigė nenorįs, kad aplinkiniai galvotų, jog „Charlie Hebdo“ yra apsėstas islamo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 20, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:21 AM

Anot redaktoriaus, sprendimas daugiau nebepiešti pranašo Mahometo karikatūrų nesusijęs su sausį įvykusias išpuoliais, kurių metu žuvo 12 satyrinio leidinio darbuotojų.

„Piešėme Mahometą, norėdami apginti principą, kad kiekvienas gali piešti tai, ką nori“, – sakė L.Sourisseau, kuris per dviejų islamistų išpuolį redakcijoje buvo pašautas į petį.

Sausio 7-ąją ginkluoti vyrai įsiveržė į satyrinio leidinio redakciją ir joje nužudė 12 žmonių, tarp kurių buvo gerai žinomi karikatūristai, primena ELTA. Broliai Kouachiai, kurie vėliau buvo nukauti pareigūnų, tvirtino keršiję už pranašą Mahometą išjuokusias karikatūras. Praėjus kelioms dienoms nuo išpuolio, savaitraštis išleido naują numerį, ant kurio viršelio buvo pavaizduotas verkiantis pranašas Mahometas, laikantis ženklą su žodžiais „Aš esu Šarli“, o virš karikatūros puikavosi užrašas „Viskas atleista“.

„Atlikome savo darbą. Apgynėme teisę į karikatūras“, – pridūrė redaktorius.

Nors Mahometo karikatūrų piešime taškas buvo padėtas, L.Sourisseau vis dar mano, kad „Charlie Hebdo“ turi teisę provokuoti islamą.

„Vis dar esame įsitikinę, kad turime teisę kritikuoti visas religijas. Klaidų, dėl kurių kaltinate islamą, galima rasti ir kitose religijose“, – kalbėjo L.Sourisseau, paaiškinęs, kad nejaučia jokio priešiškumo islamo tikėjimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.