Donaldas Trumpas nesigaili šiurkščių žodžių

JAV verslo magnatas Donaldas

D.Trumpo komentarai pateko į JAV žiniasklaidos pirmuosius puslapius.<br>AP nuotr.
D.Trumpo komentarai pateko į JAV žiniasklaidos pirmuosius puslapius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 20, 2015, 8:37 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 2:07 AM

Ekstravagantiškasis verslininkas milijardierius, realybės televizijos žvaigždė ir respublikonų pretendentas į prezidentus sakė, kad J.McCainas – medaliais apdovanotas aviatorius, kuris penkerius metus praleido belaisvių stovykloje ir buvo kankinamas, – nenusipelno didvyrio statuso už savo tarnybą Vietnamo kare.

69 metų D.Trumpas laiko save respublikonu ir anksčiau palaikydavo respublikonų kandidatus.

Paklaustas televizijos ABC laidoje, ar nemano esantis skolingas atsiprašymą J.McCainui, D.Trumpas atšovė: „Ne, visiškai ne.“

D.Trumpo komentarai pateko į JAV žiniasklaidos pirmuosius puslapius ir buvo plačiai aptarinėjami sekmadieninėse televizijos pokalbių laidose, o kiti Baltuosius rūmus siekiantys užimti pretendentai vienas po kito aštriai kritikavo milijardierių verslininką.

Šeštadienį D.Trumpas socialinių konservatorių aktyvistų susirinkimui Vidurio vakarų valstijoje Ajovoje pareiškė, kad J.McCainas, 2008 metais nuo Respublikonų partijos balotiravęsis į prezidentus, „nėra karo didvyris“.

„Jis yra karo didvyris todėl, kad buvo sučiuptas. Man patinka žmonės, kurie nebuvo sučiupti, aišku?“ – pareiškė D.Trumpas.

78 metų J.McCainas į šiaurės vietnamiečių nelaisvę pateko 1967 metų spalį, kai jo lėktuvas buvo numuštas per vieną bombardavimo reidą. Tuo tarpu D.Trumpas niekada nėra tarnavęs JAV armijoje.

D.Trumpas, kuris prieš praeitą savaitgalį buvo populiariausias iš 15 pretendentų, siekiančių tapti Respublikonų partijos kandidatais į prezidento postą, sekmadienį demonstravo jam įprastą atkaklumą, vengdamas išsižadėti savo žodžių.

„Kai iš ten išėjau, visi plojo atsistoję. Buvo nuostabu tai matyti. Niekas nebuvo įžeistas“, – sakė jis, komentuodamas kritikų pareiškimus. – Na, o vėliau respublikonų kandidatas, kurių dalies (populiarumas) įvertintas vienu procentu arba nuliu ir kurie labai nepatenkinti, kad aš pirmauju apklausose visai gražia persvara, nepaprastai užsirūstino.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.