Interpolas išbraukė V. Janukovyčių iš ieškomų asmenų sąrašo

Interpolas iš savo ieškomų asmenų sąrašų išbraukė buvusį Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovyčių, praneša newsru.com.

Advokatų teigimu, Interpolas išreiškė abejones dėl V.Janukovyčiui pateiktų kaltinimų teisėtumo ir nusprendė, kad jiems reikia tolesnio nagrinėjimo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Advokatų teigimu, Interpolas išreiškė abejones dėl V.Janukovyčiui pateiktų kaltinimų teisėtumo ir nusprendė, kad jiems reikia tolesnio nagrinėjimo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-21 14:33, atnaujinta 2017-10-24 21:10

Pasak jo šeimos advokatų, tarptautinė policijos organizacija nusprendė, kad V.Janukovyčiaus paieška yra paremta politika.

Iki šiol Interpolas buvo išdavęs arešto orderį, kuris visus organizacijos narius įpareigojo iškart suimti ir informuoti apie V.Janukovyčiaus buvimo vietą. Tačiau dabar prezidentą išduoti Ukrainai reikalaujantis orderis nebegalioja.

Visiems Interpolo partneriams taip pat nebegalima peržiūrėti informacijos apie buvusį Ukrainos vadovą.

Jungtinės Karalystės advokatų firma „Joseph Hage Aaronson“, kuri nuo praėjusių metų kovo atstovauja į Rusiją pabėgusio V.Janukovyčiui ir jo šeimai, pranešė, kad jiems pavyko įtikinti Interpolą, jog prezidento byla yra politinė.

Advokatų teigimu, Interpolas išreiškė abejones dėl V.Janukovyčiui pateiktų kaltinimų teisėtumo ir nusprendė, kad jiems reikia tolesnio nagrinėjimo.

Ukrainos teisėsaugos institucijos, be kita ko, kaltino buvusį valstybės vadovą turto pasisavinimu arba iššvaistymu ypač dideliu mastu.

V.Janukovyčius įtariamas didelių valstybės lėšų pasisavinimu bei atsakingu už masines demonstrantų žudynes.

Sausio 12 dieną Interpolas į savo ieškomų asmenų sąrašus įtraukė ne tik V.Janukovyčių, bet ir kitus Ukrainos politikus, tarp jų buvusį premjerą Mykola Azarovą ir buvusį finansų ministrą Jurijų Kolobovą.

Abejojama, kad Rusija išduos V.Janukovyčių, kuris kaimyninėje šalyje gavo prieglobstį ir, kaip teigia šaltiniai, pabėgęs iš šalies išsivežė milijardus dolerių, kuriais dabar finansuojamas karas Rytų Ukrainoje.

V.Janukovyčius iš Ukrainos buvo priverstas sprukti praėjusių metų vasarį, po Kijeve nesiliovusių protesto akcijų, riaušių bei žudynių prieš demonstrantus.

Buvusiam prezidentui apkalta nebuvo įvykdyta, tačiau Aukščiausioji Rada vasario mėnesį oficialiai atėmė iš jo prezidento titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.