Siūloma apdovanoti australą, kuris gelbėjo ryklio užpultą draugą

Australas banglentininkas,

J.Wilsonas atkakliai yrėsi, kad padėtų M.Fanningui, kai šį užpuolė ryklys.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
J.Wilsonas atkakliai yrėsi, kad padėtų M.Fanningui, kai šį užpuolė ryklys.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
J.Wilsonas atkakliai yrėsi, kad padėtų M.Fanningui, kai šį užpuolė ryklys.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
J.Wilsonas atkakliai yrėsi, kad padėtų M.Fanningui, kai šį užpuolė ryklys.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2015, 3:53 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 8:54 PM

Julianas Wilsonas sekmadienį varžėsi su savo tėvynainiu baigiamajame pasaulinio banglenčių sporto turnyro etape Džefri Bėjaus miestelyje PAR Rytų Kyšulio provincijoje, kai M.Fanningą užpuolė ryklys.

Kai M.Fanningas buvo nublokštas nuo banglentės ir desperatiškai daužė ryklį kumščiais, mėgindamas jį atgrasyti, J.Wilsonas iš visų yrėsi jo link ant savo lentos, užuot plaukęs į krantą, kol gelbėtojų laivai galiausiai juos abu ištraukė iš vandens.

Australijos Kvynslando valstijos, kurioje yra gimęs J.Wilsonas, premjerė Annastacia Palaszczuk sakė pateikusi prašymą valstijos generalgubernatoriui skirti 26 metų sportininkui apdovanojimą už drąsą.

„Tai, ką matėme Pietų Afrikoje, yra geriausias Kvynslando žmonių brolybės pavyzdys, – sakoma A.Palaszczuk pranešime. – Parašiau Vyriausybės rūmams, nominuodama Julianą Wilsoną apdovanojimui už drąsą.“

„Jis atidėjo į šalį savo paties saugumą ir nepaisė akivaizdžios grėsmės savo gyvybei, kad galėtų padėti kitam kvynslandiečiui. Bet kas, besiiriantis į ryklio atakos vietą, o ne tolyn nuo jos, mano nuomone, yra labai drąsus“, – pridūrė ji.

M.Fanningas, kuris per tą incidentą nenukentėjo, sakė, kad jo kolegos poelgis buvo nuostabus.

Jis pabrėžė, kad J.Wilsonas visiškai nepaisė savo paties saugumo ir „atplaukė dėl manęs“.

„Jis buvo labai drąsus ir, kaip jau sakiau, jis tiesiog kovotojas. Taigi, ačiū, drauguži“, – M.Fanningas sakė per bendrą spaudos konferenciją su J.Wilsonu, kai jiedu grįžo į Sidnėjų.

J.Wilsonas savo ruožtu tikino, kad pasielgė instinktyviai, taip pat tvirtino, kad apdovanojimą verčiau būtų skirti M.Fanningui, kuris grūmėsi su rykliu ir išliko gyvas.

„Visiškai nemanau, kad aš čia svarbiausias, – kuklinosi sportininkas. – Manau, kad jeigu būtų skirtas koks nors apdovanojimas, jis neabejotinai turėtų atitekti Mickui. Jis parodė stulbinamą narsą ir nepaprastą gebėjimą laiku reaguoti.“

„Nežinau, kiek žmonių būtų atsisukę ir stoję akis į akį su tuo padaru. Jie tikriausiai iš visų jėgų irtųsi į paplūdimį, klykdami ir spardydamiesi – na, o jis to tikrai nepadarė, – pridūrė J.Wilsonas. – Jie tiesiog atsigręžė į tą padarą ir šiek tiek jį pamokė. Kad ir kas užgriūtų Micką – jis atsigręžia ir priešinasi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.