Barselonoje suimtas Lietuvos garbės konsulas

Ketvirtadienį ryte Barselonoje civilinė Ispanijos gvardija suėmė Lietuvos garbės konsulą Jordi Sumarroca. Šis katalonų verslininkas ėjo Lietuvos garbės konsulo pareigas Barselonoje nuo 2012 metų kovo. Nuo šiol jis įrašytas į Ispanijoje itin ilgą valdininkus paperkančių verslininkų sąrašą.

Barselonoje suimtas Lietuvos garbės konsulas Jordi Sumarroca.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Barselonoje suimtas Lietuvos garbės konsulas Jordi Sumarroca.<br>K.Nastopkaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė, specialiai lrytas.lt iš Barselonos

Jul 23, 2015, 9:26 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 9:39 AM

J. Sumarroca vadovauja statybos bendrovei „Teyco“ ir yra kaltinamas dėl korupcijos skandalo viešosios administracijos srityje, susijusio su pajūrio miesto Torredembarra seniūnija.

Ketvirtadienį J. Sumarroca namuose bei jo bendrovėje buvo atlikta krata. Kaltinimai verslininkui dėl kyšių seniūnijai buvo pateikti prieš metus, o šiandien Vendrell miesto teisėjas ir prokuroras iš Madrido, nagrinėjantys šį didžiulį korupcijos skandalą, įsakė garbės konsulą suimti.

Torredembarra meras Danielis Massage, kuriam J. Sumarroca neva mokėjo kyšius už leidimą koncertų rūmų bei stovėjimo aikštelės statyboms, pernai metais taip pat buvo suimtas,vėliau paleistas ir iš naujo suimtas praeitą ketvirtadienį.

Manoma, jog garbės konsulas J. Sumarroca tuometiniam Toredembarrra merui yra sumokėjęs daugiau nei pusės milijono eurų kyšį, pervesdamas pinigus pastarojo įmonėms.

J. Sumarroca yra žymaus Katalonijos politiko Carles Sumarroca sūnus. Ketvirtadienį visai šeimai buvo smogtas smūgis – dėl to pačio skandalo suimti ir J. Sumarroca pusseserė Susana Sumarroca bei jo dėdė Joaquimas Sumarroca.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.