Rusas nuteistas už nudaužtą Lenino paminklo galvą

Sibirietis buvo nuteistas metus praleisti namų arešto sąlygomis už tai, kad nudaužė Vladimiro Lenino paminklui galvą, pranešė naujienų agentūra AFP.

Neblaivus vyriškis, „paskatintas politinio nerimo“ užsiropštė ant paminklo ir su plaktuku užsipuolė sovietinį lyderį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Neblaivus vyriškis, „paskatintas politinio nerimo“ užsiropštė ant paminklo ir su plaktuku užsipuolė sovietinį lyderį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2015, 6:57 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 2:03 PM

Tomsko regioninis teismas antradienį paskelbė, kad neblaivus vyriškis, „paskatintas politinio nerimo“, užsiropštė ant paminklo ir su plaktuku užsipuolė sovietinį lyderį.

Vėliau teismas jį pripažino kaltu dėl monumento išniekinimo dėl politinio arba ideologinio priešiškumo.

Nuteistajam bus metus draudžiama persikraustyti ir išvykti iš Tomsko be specialaus leidimo. Taip pat kas mėnesį vyrui reikės pasirodyti vietos pareigūnams.

Dabar iš V.Lenino paminklo likusios tik kojos, nes nepavykęs kito ruso bandymas nusifotografuoti su begalviu bolševikų lyderiu iš jo atėmė ir liemenį.

Vyras užsilipo ant pjedestalo, ant kurio stovėjo skulptūra, ir laikėsi įsikibęs paminklo. Tačiau jo liemuo neatlaikė ir nugriuvo, kartu žemyn nusitempdamas ir nelaimėlį.

Pranešama, kad dėl sužeidimų jis atsidūrė ir ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.