Saudo Arabijos karaliaus atostogauti vyksta į Rivjerą

„Karališkasis savivaliavimas“

Vietinius gyventojus suerzino tai, jog siekiant užtikrinti monarcho privatumą bus uždarytas viešasis paplūdimys<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Vietinius gyventojus suerzino tai, jog siekiant užtikrinti monarcho privatumą bus uždarytas viešasis paplūdimys<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2015, 3:57 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 1:33 AM

Karaliaus ir beveik tūkstančio jį lydinčių asmenų atvykimas bus labai naudingas vietos ekonomikai, bet žmonės suirzo sužinoję, kad viešas paplūdimys bus uždarytas, siekiant užtikrinti monarcho privatumą bei saugumą, taip pat išgirdę apie neteisėtas statybas.

Vietos valdžia uždarė kilometro ilgio paplūdimio ruožo anksti šeštadienį, anksčiau negu planuota, kad ta vieta nebūtų užimta.

Karalius Salmanas turėtų atskristi privačiu lėktuvu į Nicos oro uostą šeštadienio popietę ir iškart išvažiuoti į privačią vilą Prancūzijos Rivjeros kurorte Valorise, esančiame tarp Antibo ir Marselio.

Karaliaus artimiausi palydovai bus įkurdinti jo šeimos privačioje viloje, kiti maždaug 700 apsigyvens prabangiuose viešbučiuose Kanų pajūryje.

Kaip įprasta, šimtai kitų Saudo Arabijos piliečių taip pat atvyks į Rivjerą per karaliaus atostogas, todėl šios šalies piliečių Prancūzijos pietiniuose paplūdimiuose labai padaugės.

„Aišku, kad tai gera žinia, – anksčiau šią savaitę sakė Kanų viešbučių valdytojų asociacijos pirmininkas Michelis Chevillonas. – Tų žmonių perkamoji galia labai didelė; jie ne vien sustiprins prabangių viešbučių verslą, bet ir šio miesto mažmeninės prekybos bei turizmo sektorius.“

„Karališkasis savivaliavimas“

Tačiau džiaugiasi ne visi. Lankymasis Prancūzijos paplūdimiuose dažniausiai yra nemokamas, nes pakrantė priklauso valstybei. Tuo tarpu miestų sprendimai suteikti koncesijas paplūdimio skėčius ir gultus nuomojančioms bendrovės neretai pakursto įtampą.

Daugiau negu 100 tūkst. žmonių pasirašė peticiją, protestuodami prieš paplūdimio priešais Saudo Arabijos karaliaus vilą „privatizaciją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.