Londone paauglys mirė įkvėpęs „juoko dujų“

Londone vienas vakarėlis baigėsi paauglio mirtimi. Manoma, kad vaikinas mirė prisikvėpavęs „juoko dujų“, rašo „The Guardian“.

Dažniausiai juoko dujų žmonės įkvepia iš balionų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Dažniausiai juoko dujų žmonės įkvepia iš balionų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2015, 11:36 AM, atnaujinta Oct 23, 2017, 11:39 PM

18 metų paauglys buvo nuvežtas į ligoninę, kai nualpo Bekslio rajone Pietryčių Londone. Vaikinas šeštadienį į ligoninę buvo išvežtas 23 val. 23 min. (21 val. 23 min. Lietuvos laiku), tačiau po dviejų valandų jis mirė.

Policija spėja, kad paauglys dalyvavo vakarėlyje, kuriame galėjo svaigintis alkoholiu ir įkvėpti diazoto monoksido. Šios dujos yra legali medžiaga.

Kai gelbėtojai atskubėjo į įvykio vietą Vulverkoto (Wolvercote) gatvėje, jau buvo sustojusi vaikino širdis.

„Artimiesiems buvo pranešta. Netrukus bus nustatytas pomirtinio kūno tyrimo laikas.

Šiuo metu mirties priežastis kol kas nepaaiškinama. Laukiama, kol tyrimų rezultatai atskleis tikrąją jos priežastį“, – sakė Metropolitano policija.

Atlikti tyrimai rodo, kad diazoto monoksidas vis dažniau naudojamas pasilinksminimuose. Medžiaga vadinama įvairiai, pavyzdžiui, „hipių laimė“ („hippy crack“).

Turėti šią medžiagą yra legalu. Bet Anglijoje ir Velse ji neparduodama asmenims iki 18 metų, jei yra tikimybė, kad paaugliai „juoko dujų“ įkvėps.

Šios dujos gali suteikti žmonėms atsipalaidavimo ir euforijos jausmą ir priversti juoktis, todėl joms ir duotas „juoko dujų“ pavadinimas.

Dažniausiai diazoto monoksidas įkvepiamas iš baliono.

Piktnaudžiaujant šiomis dujomis gali sumažėti deguonies kiekis kraujyje. Tad gali nukristi kraujospūdis, žmogus gali nualpti ar net ištikti širdies smūgis.

Kvėpavimo konsultanto ir naujagimių pediatro daktaro Paulo Seddono atliktas tyrimas parodė, kad 7,6 proc. žmonių iki 24 metų Anglijoje ir Velse prisipažino bandę įkvėpti iš tokių balionų.

Jie taip pat teigė, kad jų nusipirkti labai paprasta parduotuvėse, kurios prekiauja legaliomis svaiginimosi priemonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.