Turkijoje nužudyti du kariai, paliaubos su PKK susvyravo

Kurdų dominuojamoje

PKK šeštadienį sakė, kad nebėra sąlygų laikytis ugnies nutraukimo – po intensyviausių nuo 2011-ųjų rugpjūčio Turkijos antskrydžių prieš jos pozicijas Šiaurės Irake.<br>AP asociatyvi nuotr.
PKK šeštadienį sakė, kad nebėra sąlygų laikytis ugnies nutraukimo – po intensyviausių nuo 2011-ųjų rugpjūčio Turkijos antskrydžių prieš jos pozicijas Šiaurės Irake.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 26, 2015, 11:50 AM, atnaujinta Oct 23, 2017, 11:39 PM

Turkija po smurto bangos šalyje surengė „antiteroristinį“ puolimą už sienos prieš „Islamo valstybės“ (IS) džihadistus ir Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojus, smogdama jų pozicijoms iš oro ir apšaudydama jas iš artilerijos pabūklų.

Tačiau kampanijos išplėtimas, įtraukiant ne vien IS taikinius Sirijoje, bet ir PKK sukilėlius kaimyniniame Šiaurės Irake, kurie kategoriškai nepritaria džihadistams, sukėlė pavojų paliauboms su kurdų kovotojais, kurios iš esmės laikėsi nuo 2013 metų.

PKK šeštadienį sakė, kad nebėra sąlygų laikytis ugnies nutraukimo – po intensyviausių nuo 2011-ųjų rugpjūčio Turkijos antskrydžių prieš jos pozicijas Šiaurės Irake.

Minėta bomba automobilyje sprogo vėlai šeštadienį, kariams važiuojant keliu Dijarbakyro provincijos Lidžės rajone, sakoma vietos gubernatūros pareiškime.

„Du mūsų kadrai žuvo per šią baisią ataką, keturi buvo sužeisti“, – sakoma pareiškime, kuriame priduriama, kad buvo pradėtos didelio masto operacijos kaltininkams surasti. Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

PKK dešimtmečius tęsė kruviną sukilimą už savivaldą Turkijos pietryčiuose, kuris pareikalavo dešimčių tūkstančių gyvybių. Taikos procesas, kuris prasidėjo 2013 metais, kol kas galutinio susitarimo nedavė.

„Atrodo, kad ugnies nutraukimas baigėsi“, – sakė Davidas Romano, Artimųjų Rytų politikos profesorius iš Misūrio valstijos universiteto. Elektroniniu paštu atsiųstuose komentaruose jis teigė, kad pagrindinis Turkijos karinės kampanijos dėmesio centras buvo PKK, o ne IS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.