B. Obama: „Pasauliui laikas pakeisti požiūrį į Afriką“

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį pareiškė, kad pasauliui atėjo laikas

B.Obama antradienį pasmerkė Afrikos lyderius, nesutinkančius perduoti valdžios savo įpėdiniams, pasibaigus jų kadencijai.<br>AP nuotr.
B.Obama antradienį pasmerkė Afrikos lyderius, nesutinkančius perduoti valdžios savo įpėdiniams, pasibaigus jų kadencijai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 28, 2015, 3:12 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 12:18 PM

„Afrikai keičiantis raginu pasaulį pakeisti savo požiūrį į Afriką“, – B.Obama ragino kalbėdamas AS būstinėje Etiopijos sostinėje Adis Abeboje.

„Pusę šimtmečio tęsiantis šiai nepriklausomybės epochai, jau seniai laikas atidėti į šalį senus stereotipus, kad Afrika nuolat įklimpusi į skurdą ir konfliktus. Pasaulis turi pripažinti nepaprastą Afrikos pažangą“, – pridūrė jis.

JAV prezidentas taip pat paragino išnaikinti žemyne „korupcijos vėžį“, kad būtų užtikrinta tvari pažanga.

„Niekas labiau neišlaisvintų Afrikos ekonominio potencialo negu korupcijos vėžio išnaikinimas“, – sakė B.Obama ir perspėjo, kad ta rykštė išsiurbia „milijardus dolerių“ iš šalių ekonomikų, o tos lėšos galėtų būti panaudotos sveikatos apsaugai arba darbo vietoms kurti.

B.Obama antradienį pasmerkė Afrikos lyderius, nesutinkančius perduoti valdžios savo įpėdiniams, pasibaigus jų kadencijai.

„Afrikos demokratijos pažangai taip pat kyla pavojus, kai lyderiai atsisako pasitraukti, pasibaigus jų kadencijoms“, – B.Obama pareiškė sakydamas kalbą Afrikos Sąjungos būstinėje Etiopijos sostinėje, tapęs pirmuoju tai padariusiu Amerikos lyderiu.

„Niekas neturėtų būti prezidentas visą gyvenimą“, – pabrėžė B.Obama, kuris sakė, kad pats laukia momento, kai turės perleisti valdžią savo įpėdiniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.