Prostitutė JAV nušovė savo kankintoją – žudiką maniaką

Įtariamas žudikas maniakas dokumentuose atrodė kaip pareigingas pilietis. Tačiau po to, kai šį amerikietį nukovė jo paties auka, pareigūnai sužinojo, kad vyras galėjo nužudyti dešimtis moterų.

Čarlstono prostitutė, save vadinanti Heather, gindamasi nuo N.Fallso jį nušovė, o atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad jis galėjo būti žudikas maniakas.
Čarlstono prostitutė, save vadinanti Heather, gindamasi nuo N.Fallso jį nušovė, o atvykus policijos pareigūnams paaiškėjo, kad jis galėjo būti žudikas maniakas.
Pareigūnams 45-erių N.Fallsas iš pirmo žvilgsnio atrodė niekuo neišsiskiriantis.
Pareigūnams 45-erių N.Fallsas iš pirmo žvilgsnio atrodė niekuo neišsiskiriantis.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jul 28, 2015, 7:38 AM, atnaujinta Oct 23, 2017, 3:18 PM

Palydove pagal iškvietimą dirbusi moteris po ilgų grumtynių sugebėjo nukauti ją nužudyti norėjusį nepažįstamąjį.

Kaip vėliau paaiškėjo, vyras nužudymui buvo pasirengęs iš anksto, o jo taikinys greičiausiai buvo ne tik ši moteris.

Dabar tyrėjai mano, kad nužudydama užpuoliką moteris išgelbėjo daugybės kitų gyvybę ir padėjo atsekti mįslingos mirčių serijos siūlo galą.

Sugebėjo nukauti užpuoliką

Moteris iš Čarlstono miesto JAV Vakarų Virdžinijos valstijoje dirbo palydove ir laukė atvykstančio nepažįstamo vyro. Tačiau vos jam atvėrė savo namų duris, iš karto suprato, koks pavojus jai gresia.

Vyras, vardu Nealas Fallsas, ištarė tik tris žodžius: „Gyvenk arba mirk.“ Ir įrėmė amerikietei į pilvą ginklą.

N.Fallsas nešovė iškart, o ėmė moterį kankinti. Vyras pagriebė ją už gerklės ir tampė po namus.

Netrukus, įkvėpta išlikimo instinkto ir adrenalino, moteris staigiu judesiu pagriebė iš jo ginklą ir iššovė į užpuoliką.

Vyras iškart žuvo.

„Čiupau ginklą ir tiesiog šoviau už savęs. Kulka pataikė, – vėliau pasakojo moteris. – Aš koviausi su vyrais visą gyvenimą. Manau, kad turėjau būti pasiruošusi pasipriešinti šiam žudikui.“

Arsenalas kankinimo įrankių

Pareigūnams 45-erių N.Fallsas iš pirmo žvilgsnio atrodė niekuo neišsiskiriantis. Buvęs apsauginis neturėjo jokios kriminalinės praeities – tik kelis Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Vis dėlto negyvą vyrą apieškojusiems tyrėjams pasirodė labai keista, kad atvykęs į palydovės namus jis neturėjo nė cento kišenėje.

Tačiau įvykio vietoje dirbusius Čarlstono pareigūnus dar labiau nustebino tai, ką rado vyro automobilyje.

Bagažinėje buvo visas arsenalas kankinimo įrankių – antrankiai, du kirviai, mačetė, neperšaunamoji liemenė, plastikiniai maišai, kastuvas, taip pat butelis baliklio.

Įtaria masines žudynes

Šiuos įkalčius aptikę pareigūnai teigė, jog užpuoliką nužudžiusi moteris ne tiktai išsigelbėjo pati, bet ir išsaugojo daugybės kitų amerikiečių gyvybę.

Įtariama, kad N.Fallsas buvo žudikas maniakas ir veikė keliose valstijose.

Jis siejamas su moterų dingimu Ohajo valstijoje, nedideliame Čilikočio mieste. Čia dingo šešios moterys, o 4 jų, kaip vėliau paaiškėjo, buvo nužudytos.

Be to, Čarlstono pareigūnai mano, kad N.Fallsas gali būti susijęs ir su prieš dešimtmetį įvykusia serija nužudymų, kai Nevados valstijoje buvo sukapotos kelios prostitutės.

Dabar Čarlstono tyrėjai prašo ir Federalinio tyrimų biuro pagalbos. Bus mėginama išsiaiškinti, ar minėti nužudymai iš tiesų susiję.

Taikinys – prostitutės

Kaip įtariama, N.Fallso aukos buvo išskirtinai prostitutės ir palydovės pagal iškvietimą.

Pagal automobilyje rastus daiktus ir užpultos Čarlstono gyventojos pasakojimą policija atpažįsta N.Fallso braižą visose valstijose, kur paslaptingai buvo nužudytos arba dingo moterys.

Manoma, kad nusikaltėlis rengėsi naujiems išpuoliams. Vyro daiktus apieškoję pareigūnai rado sąrašą – jame nurodyti dešimties moterų vardai, jų amžius ir telefono numeriai.

N.Fallsą nušovusios moters namai galėjo būti pirmoji stotelė, nes kitos sąraše įvardintos moterys rastos gyvos.

„Mes sugebėjome jas rasti ir visų jų vardai buvo svetainėse, siūlančiose palydovių už pinigus paslaugas, – pasakojo Čarlstono policijos leitenantas Steve’as Cooperis. – Radiniai sukėlė daug nerimo, todėl apie juos pranešėme visos šalies teisėsaugai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.