Ebolos virusas gali būti sustabdytas: išrasta efektyvi vakcina

Bandomoji Ebolos vakcina

Gvinėjoje, Siera Leonėje ir Liberijoje nuo 2013-ųjų pabaigos, pasak PSO, Ebolos virusu užsikrėtė apie 28 tūkst. žmonių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Gvinėjoje, Siera Leonėje ir Liberijoje nuo 2013-ųjų pabaigos, pasak PSO, Ebolos virusu užsikrėtė apie 28 tūkst. žmonių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2015, 6:45 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 11:42 AM

Serumas yra 100 procentų efektyvus – nustatyta praėjus savaitei nuo daugiau kaip 7600 asmenų paskiepijimo, rodo žurnale „The Lancet“ paskelbti duomenys, kuriais kaip „itin daug žadančios“ pasidžiaugė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovė Margaret Chan.

Pasaulis atsidūrė prie „efektyvios vakcinos nuo Ebolos viruso slenksčio“, – sakoma JT sveikatos agentūros pranešime.

„Pradiniai tyrimo rezultatai rodo, kad ši vakcina gali efektyviai sustabdyti Ebolos viruso plitimą“, – nurodė prie šio tyrimo prisidėję Berno universiteto mokslininkai.

Nors ir daug žadantys, gautieji rezultatai kol kas yra „tarpiniai“, vakcinos dar nėra tiek, kad ją galima būtų skirti masiškai kuriai nors bendruomenei apsaugoti, perspėjo ekspertai.

Gvinėjoje, Siera Leonėje ir Liberijoje nuo 2013-ųjų pabaigos, pasak PSO, šiuo virusu užsikrėtė apie 28 tūkst. žmonių. Beveik pusė jų mirė, bet manoma, kad iš tikrųjų tiek užsikrėtimų, tiek mirčių skaičiai yra didesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.