Suomijoje per neonacių eitynes prasiveržė smurtas

Suomijos policija

Suomijos pasipriešinimo judėjimo, kuris yra nacionalsocialistų grupė, nedidelės protesto eitynės iš pradžių buvo gana ramios, bet vėliau kai kurie dalyviai pradėjo puldinėti praeivius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Suomijos pasipriešinimo judėjimo, kuris yra nacionalsocialistų grupė, nedidelės protesto eitynės iš pradžių buvo gana ramios, bet vėliau kai kurie dalyviai pradėjo puldinėti praeivius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2015, 10:16 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 8:35 AM

Suomijos pasipriešinimo judėjimo, kuris yra nacionalsocialistų grupė, nedidelės protesto eitynės iš pradžių buvo gana ramios, bet vėliau kai kurie dalyviai pradėjo puldinėti praeivius ir trikdyti policijos darbą, sakoma policijos pranešime.

Pranešime neminima, ar buvo sužeistų žmonių, bet sakoma, kad pareigūnai pateiks kaltinimus dėl riaušių ir užpuolimo.

Anksčiau šią savaitę daugiau nei 10 tūkst. žmonių buvo susirinkę į mitingą Helsinkyje pademonstruoti paramos multikultūralizmui ir pareikšti protesto dėl populisto įstatymų leidėjo Olli Immoneno neseniai išsakytų prieštaringų komentarų, nurodė policija.

Savo „Facebook“ žinutėje tas Suomių partijos deputatas pareiškė „svajojantis apie stiprią ir drąsią tautą, kuri kovotų su multikultūralizmo košmaru“.

O.Immoneno pareiškimai jau ne pirmąkart išprovokavo prieštaringus vertinimus po to, kai Suomių partijos lyderis birželį nusifotografavo su neonacių judėjimo lyderiais.

Suomių partija yra viena iš trijų dabartinės valdančiosios koalicijos narių.

Ši partija jau seniai yra nusistačiusi prieš imigrantus, o ta pozicija jai padėjo užsitikrinti dalies rinkėjų palaikymą. Tačiau pastaraisiais metais ji daugiau dėmesio skyrė euroskeptiškai darbotvarkei.

Kaip rodo oficiali statistika, Suomijoje gyvena kiek daugiau negu 300 tūkst. „užsienio kilmės“ žmonių – 5,5 proc. gyventojų. Daugiau negu pusė jų yra europiečiai, daugiausiai kilę iš Rusijos ir Estijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.