Tyrėjų išvada: lėktuvo nuolaužos tikrai priklauso „Boeing 777“

Šią savaitę Reunjono saloje rasta lėktuvo sparno detalė buvo išvežta tirti į Prancūziją. Kaip praneša Malaizijos valdžios šaltiniai, nuolauža tikrai priklauso lėktuvo modeliui „Boeing 777“ – tokiam pačiam kaip pradingęs „Malaysia Airlines“ lėktuvas, praneša „The Independent“.

Vienintelis pradingęs „Boeing 777“ orlaivis – skridęs reisu MH370.<br>AFP nuotr.
Vienintelis pradingęs „Boeing 777“ orlaivis – skridęs reisu MH370.<br>AFP nuotr.
Vienintelis pradingęs „Boeing 777“ orlaivis – skridęs reisu MH370.<br>AFP nuotr.
Vienintelis pradingęs „Boeing 777“ orlaivis – skridęs reisu MH370.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 2, 2015, 4:42 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 7:37 AM

Vienintelis pradingęs „Boeing 777“ orlaivis – skridęs reisu MH370. Todėl ši sekmadienį pasirodžiusi išvada verčia tyrėjus manyti, kad flaperonas iš tiesų priklauso mįslingajam „Malaysia Airlines“ orlaiviui.

„Flaperonas yra oficialiai patvirtinamas kaip „Boeing 777“ dalis. Tai tvirtina Prancūzija ir „Boeing“ gamintojai“, – skelbė Malaizijos susisiekimo ministras Liow Tiong Lai.

„Jei bus rasta daugiau lėktuvo nuolaužų, tai leis tyrėjams atlikti nuodugnesnę analizę ir suvokti, kas nutiko pradingusiam MH370“, – sakė ministras.

Tuo metu šįryt prie Reunjono salos, kur šią savaitę buvo išplauta orlaivio detalė, išplaukė dar viena metalinė nuolauža. Vienas aukšto rango Malaizijos pareigūnas nurodė, kad Reunjone aptiktas objektas yra „buitinės kopėčios“, o ne lėktuvo detalė, kai žiniasklaida paskelbė, kad toje Indijos vandenyno saloje galbūt buvo rasta nauja sudužusio lėktuvo dalis.

 Malaizijos civilinės aviacijos generalinis direktorius Azharuddinas Abdulas Rahmanas naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad nuolauža, sekmadienio rytą rasta paplūdimyje netoli Sen Deni miestelio, nėra niekaip susijusi su tyrimu dėl oro bendrovės „Malaysia Airlines„ reiso MH370 dingusio lainerio. 

A.Abdulas Rahmanas pareiškė: „Aš esu žmogus, vadovaujantis į Prancūziją atgabentos (lėktuvo sparno) nuolaužos analizei. Daug kur žiniasklaidoje perskaičiau, kad (naujai rasta nuolauža) yra (lėktuvo) durų dalis. Tačiau aš pasitikrinau su Civilinės aviacijos valdyba, o Reunjone esantys žmonės sakė, kad tai tiesiog buitinės kopėčios.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.