Kijevas ragina Maskvą derėtis dėl karo nutraukimo Donbase

Ukrainos užsienio reikalų

Pasak P.Klimkino, Rusijos kariuomenė ir specialiosios pajėgos visa galia veikia sukilėlių kontroliuojamuose Donecko ir Luhansko regionuose.<br>AP nuotr.
Pasak P.Klimkino, Rusijos kariuomenė ir specialiosios pajėgos visa galia veikia sukilėlių kontroliuojamuose Donecko ir Luhansko regionuose.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 3, 2015, 12:17 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:40 AM

Pasak užsienio reikalų ministro, Rusijos kariuomenė ir specialiosios pajėgos visa galia veikia sukilėlių kontroliuojamuose Donecko ir Luhansko regionuose. P.Klimkinas kaip pavyzdį pateikė neseniai Rytų Ukrainoje sulaikytą Rusijos specialiųjų pajėgų pareigūną, kuris vairavo didelį sunkvežimį, prikrautą ginklų. Pasak ministro, tai tik vienas pavyzdys iš daugelio.

Rusijos remiami separatistai kontroliuoja Ukrainos rytus nuo 2014 m. balandžio. Pernai kilęs konfliktas nusinešė daugiau nei 6 400 žmonių gyvybių, savo namus turėjo palikti per 1,5 mln. gyventojų. Pagal vasarį Baltarusijos sostinėje Minske pasirašytą paliaubų sutartį, abi konfliktuojančios pusės privalo nuo fronto linijos atitraukti sunkiąją ginkluotę, tačiau šį procesą prižiūrintys tarptautiniai stebėtojai dažnai pastebi pažeidimų.

Pasak P.Klimkino, sukilėliai išlaiko savo pozicijas tik dėl Rusijos tiekiamos ginkluotės ir karinio personalo, nelegaliai kertančio šalies sieną. Ministras pirmininkas dar kartą paragino sukilėlius tarptautiniams stebėtojams iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) suteikti prieigą prie visų teritorijų Donecke ir Luhanske.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.