Naujajam Lenkijos prezidentui – tautiečių simpatijos

48 proc. lenkų mano, kad

A. Duda naujuoju Lenkijos prezidentu bus prisaikdintas rugpjūčio 6 dieną.<br>AP nuotr. iš archyvo
A. Duda naujuoju Lenkijos prezidentu bus prisaikdintas rugpjūčio 6 dieną.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

PAP, ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-08-03 17:13, atnaujinta 2017-10-21 05:57

Remiantis jos duomenimis, 22 proc. respondentų mano, kad A.Dudos prezidentavimas bus blogesnis. 33 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Kad A.Duda dirbs šalies interesų labui, mano 47 proc. respondentų. Tuo tarpu 37 proc. apklaustųjų galvoja, kad jis labiausiai rūpinsis politinių grupių, kurioms atstovauja, interesais.

Kalbant apie Lenkijos tarptautines pozicijas, 29 proc. respondentų nurodė manantys, kad būsimasis prezidentas sustiprins šalies tarptautinį autoritetą, o 24 proc. galvoja, kad jis garantuos Lenkijai tvirtesnes pozicijas Europos Sąjungoje.

Tuo tarpu 21 proc. respondentų mano, kad A.Duda susilpnins Lenkijos pozicijas tarptautinėje arenoje, o 20 proc. tą patį galvoja apie šalies pozicijas ES.

Respondentų taip pat buvo klausiama apie galimą A.Dudos prezidentavimo poveikį Lenkijos santykiams su didžiausiomis kaimynėmis. Kaip parodė apklausa, nerimas dėl pablogėsiančių santykių yra didesnis už viltį dėl jų pagerėjimo (atitinkamai 37 ir 13 procentų).

Paklausti apie Lenkijos santykius su Vokietija, 48 proc. respondentų nurodė nesitikintys, kad naujasis prezidentas juos pakeistų, 17 proc. mano, kad dvišaliai santykiai A.Dudos prezidentavimo metu pablogės, o 15 proc. apklaustųjų galvoja, kad naujojo valstybės vadovo dėka jie pagerės.

A. Duda naujuoju Lenkijos prezidentu bus prisaikdintas rugpjūčio 6 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.