Prezidentas B.Obama viešai pakritikavo Izraelį

Prezidentas Barackas

B.Obama sukritikavo Izraelį.<br>AP nuotr.
B.Obama sukritikavo Izraelį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2015, 8:05 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 9:40 PM

„Ši susitarimas yra ne tik geriausias pasirinkimas tarp alternatyvų, tai stipriausias bet kada derybomis pasiektas neplatinimo susitarimas“, – pareiškė B.Obama kalboje, skirtoje apginti šį susitarimą.

„Ir kadangi tai yra toks stiprus susitarimas, visos šalys pasaulyje, kurios viešai jį komentavo, – išskyrus Izraelio vyriausybę – išreiškė jam pritarimą“, – pridūrė jis.

B.Obama pripažino, kad lėšos, kurias Iranas gaus, kai bus sušvelnintos jam taikomos sankcijos, gali būti Teherano panaudotos „teroristinėms organizacijoms“ finansuoti, tačiau tvirtino, kad tai yra geriau nei leisti šiitiškai respublikai pasigaminti branduolinių ginklų. 

„Tiesa ta, kad Iranas visada gali rasti būdų finansuoti šias pastangas“, – sakė B.Obama kalboje, skirtoje apginti susitarimą dėl Irano branduolinės programos. 

Tačiau „kad ir kokią naudą Iranas galėtų gauti iš sankcijų sušvelninimo, ji nublanksta lyginant su ta grėsme, kurią jis galėtų kelti su su branduoliniu ginklu“, pridūrė JAV lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.