Rusijoje vyras sukapojo šešis savo vaikus, žmoną ir motiną

Rusijos vakarinėje

Per sulaikymo operaciją vyras pareigūnus puolė peiliu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Per sulaikymo operaciją vyras pareigūnus puolė peiliu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2015, 11:39 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 11:31 PM

Rusijos tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas patvirtino, kad 52 metų Olegas Belovas įtariamas nužudęs savo vaikus ir jų nėščią motiną. Kiti šaltiniai nurodė, kad buvo nužudyta ir O.Belovo motina.

Įtariamasis buvo sulaikytas Vladimiro srities mieste Kovrove prie savo uošvės namų. Tikėtina, kad O.Belovas tykojo savo žmonos motinos, norėdamas ją nužudyti. Suimamas vyras įnirtingai priešinosi ir puolė peiliu policijos pareigūnus, kurie buvo priversti panaudoti tarnybinį ginklą. Įtariamasis buvo pašautas į pilvą.

Apie aštuonių tos šeimos narių – motinos, tėvo ir šešių vaikų – dingimą policija buvo informuota jų vaikų darželio darbuotojų. Tų vaikų tėvai nuo liepos 25 dienos nebuvo susisiekę su darželio darbuotojais ir nebuvo atvedę savo atžalų į tą ikimokyklinio ugdymo įstaigą.

Reaguodama į tą pranešimą, policija antradienį pateko į šeimos butą Žemutiniame Naugarde ir rado vaikų, gimusių 2008–2014 metais, ir jų 32 metų motinos palaikus, kurie buvo sukapoti ir sukrauti į šešis plastikinius maišus.

Informuoti šaltiniai sakė, kad nužudyta moteris buvo nėščia. Preliminarios tyrimo išvados taip pat rodo, kad aukos veikiausiai buvo užkapotos kirviu.

Vladimiro policija taip pat rado įtariamo žudiko motinos lavoną prie jos namų Vladimiro apskrityje, sakė naujienų agentūrai „Interfax“ Vidaus reikalų ministerijos vietos padalinio atstovė Ana Basova.

„Labai tikėtina, kad nužudyta moteris yra vyro, įvykdžiusio daugybinę žmogžudystę Žemutinio Naugardo regione, motina“, – sakė ji.

Pasak pareigūnų, nužudytų vaikų motina anksčiau norėjo juos paimti iš O.Belovo, kurio tėvystės teises 2011 metais buvo siekiama atimti dėl žiauraus elgesio su vaikais.

Vietos žiniasklaida citavo O.Belovo uošvienę, kuri sakė, kad tas vyras serga schizofreniją ir yra pripažintas neįgaliu.

Pasak jos, O.Belovas anksčiau buvo Vladimiro srities psichoneurologinės klinikos įskaitoje. Moteris taip pat sakė, kad abu tėvai priklausė Septintosios dienos adventistų bažnyčiai.

Nužudytų vaikų senelė pasakojo, kad 2010 metais O.Belovas praskėlė galvą savo dukrai, kurią teko hospitalizuoti.

„Kreipiausi į policiją, bet bylos taip ir neiškėlė, o visi įrodymai dingo, tad jo niekaip nenubaudė“, – teigė ji.

Praeitą mėnesį O.Belovo žmona pati kreipėsi į teismą, prašydama atimti iš vyro tėvystės teises, bet neatvyko į teismo posėdžius liepos 8 ir 27 dienomis, sakė Kremliaus vaikų teisių ombudsmenas Pavelas Astachovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.