Islamistai Irako regione per metus įvykdė 2 tūkst. egzekucijų

Radikalaus judėjimo „Islamo

Islamistai Irako regione per metus įvykdė 2 tūkst. egzekucijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Islamistai Irako regione per metus įvykdė 2 tūkst. egzekucijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2015, 9:32 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:58 PM

Kraupi statistika taikoma tik regionui, esančiam aplink antrą pagal dydį Irako miestą ir Ninevijos provincijos sostinę Mosulą, kurį islamistai užėmė 2014 metų birželį.

„Islamo valstybė“ šaltakraujiškai nužudė 2 070 Ninevijos gyventojų dėl to, kad su jais nebuvo bendradarbiaujama“, – nurodė Irako gynybos ministras Chaledas al Obeidis (Khaled al-Obeidi) vaizdo įraše, penktadienį paskelbtame ministerijos tinklalapyje.

Džihadistai sudarė sąrašą su 2 070 aukų vardais ir dalį jo paviešino. „Islamo valstybė“ taip pat pareikalavo vietos medikų Mosule išduoti aukų mirties liudijimus. Pasak šaltinių, dirbančių Mosulo morge, dauguma egzekucijų buvo įvykdytos per paskutinius šešis mėnesius. Tų pačių šaltinių teigimu, Irako saugumo pajėgų ir žurnalistų kūnai buvo pristatyti į morgą tik penktadienį. Tuo metu kiti gyventojai, kurie buvo nužudyti dėl nusikaltimų, tokių kaip vagystė, jau buvo palaidoti anksčiau.

Džihadistų sudarytame aukų sąraše figūruoja vietos pareigūnų, advokatų, žurnalistų, medikų ir žmogaus teisių aktyvistų vardai. Jie buvo apkaltinti islamą iškreipiančių idėjų skleidimu.

Teroristinė grupuotė jau yra įvykdžiusi nemažai viešų nužudymų, nupjaunant galvą, sušaudant, užmėtant akmenimis ar numetant žmogų nuo stogo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.