Buvęs Egipto prezidentas kalėjime paskelbė bado streiką

Buvęs Egipto prezidentas,

Buvęs Egipto prezidentas, vienas iš buvusių islamistų organizacijos „Musulmonų brolija“ lyderių Mohammedas Mursi, šiuo metu kalintis Kairo kalėjime, paskelbė bado streiką.<br>ViDA press nuotr.
Buvęs Egipto prezidentas, vienas iš buvusių islamistų organizacijos „Musulmonų brolija“ lyderių Mohammedas Mursi, šiuo metu kalintis Kairo kalėjime, paskelbė bado streiką.<br>ViDA press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 9:46 AM

Pasak jo, „buvęs Egipto prezidentas nuo šeštadienio atsisakė priimti kalėjime jam teikiamą maistą“. Anot A.Maqsood, M.Mursio įsitikinimu, „kalėjime jam teikiamas maistas nėra saugus“.

M.Mursio advokatas pridūrė, kad buvęs Egipto prezidentas kenčia nuo diabeto ir jau ne kartą kreipėsi į teismą, kad būtų atliktas specialus medicininis patikrinimas arba jis būtų perkeltas į stacionarą. Tik prieš dieną teismas sutiko leisti atlikti M.Mursio medicininę apžiūrą.

Dar šių metų birželio pradžioje Kairo teismas patvirtino M.Mursiui dėl įvykdyto pabėgimo iš kalėjimo skirti mirties bausmę. Dar viename procese M.Mursiui dėl šnipinėjimo buvo skirta kalėjimo iki gyvos galvos bausmė. Teismas pripažino jį kaltu šnipinėjus islamistinei palestiniečių organizacijai „Hamas“, libaniečių „Hezbollah“ ir Iranui. Šiame procese 16 kaltinamųjų jau skirta mirties bausmė. Jie nuteisti dėl to, kad 2005-2013 metais perdavė užsieniui slaptus dokumentus. Šie nuosprendžiai dabar buvo patvirtinti.

M.Mursis, kuriam dabar yra 63 metai, buvo pirmasis laisvai išrinktas šalies prezidentas. Jis 2012-aisiais laimėjo rinkimus kaip islamistinės „Musulmonų brolijos“ kandidatas. 2013 metų liepą M.Mursį po masinių protestų kariškiai nuvertė nuo valdžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.