Latvijos operos dainininką kaimynas nužudė dėl degtinės butelio?

Ventspilio krašto Targalės valsčiuje dvigubos žmogžudystės aukomis tapo Latvijos nacionalinio operos ir baleto teatro choro artistas Igoris Martakas ir jo žmona Viktorija.

27 metų Igorio ir jo vienmetės žmonos Vikos kūnus kieme surado kaimynai.
27 metų Igorio ir jo vienmetės žmonos Vikos kūnus kieme surado kaimynai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2015, 9:24 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 12:00 AM

27 metų Igorio ir jo vienmetės žmonos Viktorijos kūnus kieme surado kaimynai. Neoficialiais duomenimis, vyrą ir moterį iš nupjautavamzdžio nušovė kaimynas. 76 metų vyras sulaikytas.

Žuvusiųjų artimieji įsitikinę: kaimynas turėjo psichikos problemų. „Tai neadekvatus žmogus. Pažįstu jį tris dešimtmečius. Visiškai neadekvatus. 

Normalus žmogus niekada nepagaus maniako ir idioto. Jie gyvena pagal savo taisykles, pagal savo smegenis, jų savos mintys. Visiškai aišku, kad jis tam ruošėsi“, – tvirtino vienam Latvijos televizijos kanalų žuvusiųjų šeimos draugas Michailas.

Viena neoficialių versijų – kaimynas įsižeidė, kad jaunoji pora neatvežė jam žadėto degtinės butelio.

„Taip susiklostė, kad buvo Desantininkų diena. O jis kažkoks desantininkas. Jis paprašė, kad atvežtų butelį degtinės, o jie neatvežė“, – aiškino Michailas.

Sodų bendrijoje, kurioje gyveno nužudytieji, nameliai sustatyti arti vienas kito. Bet koks triukšmas gerai girdėti. Kad ir kaip būtų keista, nusikaltimo metu aplinkui nieko nebuvo.

Įtariamas žudikas gyveno ne vienas. Kaimynų žodžiais tariant, jis turi žmoną ir du sūnus. 

„Gal jie išgėrė, o po to tai atsitiko. Bet nei Vika, nei Igoris niekada negėrė, juolab Igoris – dainininkas. Nežinau, kaip tai galėjo atsitikti. Jie gyvena Rygoje. Ji – nekilnojamojo turto specialistė, mokėsi, baigė institutą. Puiki moteris, apsiskaičiusi, protinga“, – pasakojo kaimynė Jevdokija.

Vietos gyventojai tvirtino, kad pagyvenęs jaunosios poros kaimynas buvo ramus, beveik visą laiką tylėdavo.

I.Martakas kilęs iš Ukrainos. 2010 metais jis baigė Kijevo Reinholdo Gliero muzikos institutą. Nuo 2010 iki 2013 metų studijavo Vienoje, o vėliau pagal programą „Erasmus“ – Latvijos Jazepo Vytuolio muzikos akademijoje. 

Dainininkas ne kartą yra laimėjęs įvairius muzikos konkursus. Šių metų balandį jis tapo konkurso „Inesos Galantės talentai“ laureatu – užėmė antrąją vietą. Latvijos nacionaliniame operos teatre Igoris dainavo chore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.