Sirijos prezidento pusbrolis suimtas dėl karininko nužudymo

Sirijos teisėsauga suėmė

Sirijos teisėsauga suėmė prezidento pusbrolį Suleimaną Hilalą al Assadą.<br>AP nuotr.
Sirijos teisėsauga suėmė prezidento pusbrolį Suleimaną Hilalą al Assadą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-11 13:46, atnaujinta 2017-10-21 01:39

„Suleimanas Hilalas al Assadas buvo suimtas ir perduotas atitinkamoms institucijoms“, – nurodė SANA, nepateikdama daugiau detalių.

Tuo tarpu padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), remdamasi vietos šaltiniais, nurodė, kad S.H.al Assadas buvo sulaikytas kelyje tarp Latakijos ir al Kardachos – kaimo, iš kurio yra kilusi prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) šeima.

S.H.al Assadas, kuris yra prezidento antros eilės pusbrolis, kaltinamas nušovęs oro pajėgų pulkininką Hassaną al Sheikhą (Hasaną Šeichą) ketvirtadienį, kai akivaizdžiai buvo užvaldytas įtūžio vairuodamas.

Tas incidentas įvyko pajūrio provincijoje Latakijoje, kuri yra Sirijos režimo tvirtovė. Tame regione taip pat gyvena daug religinę mažumą šalyje sudarančių alavitų, kuriems priklauso ir B.al Assadas.

Tiek H.al Sheikhas, tiek jo numanomas žudikas irgi yra alavitai, o šis incidentas pakurstė įtampą Latakijos provincijos sostinėje, kur per tūkstantis žmonių šeštadienį protestavo dėl to nužudymo, reikalaudami teisingumo.

Anksčiau pirmadienį Sirijos dienraštis „al Watan“ citavo H.al Sheikho artimuosius, kurie sakė sulaukę prezidento pažado, kad tas nusikaltimas neliks nenubaustas.

H.al Sheikho našlė Mayssa Ghanem sakė laikraščiui, kuris yra artimas vyriausybei, kad ji „sulaukė prezidento Al Assado pažado nubausti kaltininką, kad ir kas jis būtų“.

Numanomo žudiko tėvas Hilalas al Assadas, prezidento pirmos eilės pusbrolis, vadovavo Latakijos miesto gynybos pajėgoms iki savo žūties pernai kovą per susirėmimą su sukilėliais netoliese esančiame Kesabo mieste.

H.al Sheikho brolis Nasseras, kuris buvo su pulkininku, kai šis buvo nušautas, sakė „al Watan“ matęs, kaip jo brolis buvo „šaltakraujiškai nužudytas, nes neužleido kelio per eismo spūstį“.

Latakijos provincijos gubernatorius Ibrahimas Khodras al Salemas (Ibrahimas Chodras Salemas), pareiškęs užuojautą nužudytojo šeimai prezidentūros vardu, patikino, kad „jūsų teisės nebus pamintos, kol dirba prezidentas Al Assadas“, rašo „al Watan“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.