Britų leiboristams – buvusio premjero T. Blairo perspėjimas

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas paragino savo

T.Blairas sakė, kad leiboristams gresia „susinaikinimas“, jei laimės prieš taupymą pasisakanti J.Corbyno stovykla.<br>AP nuotr. iš archyvo
T.Blairas sakė, kad leiboristams gresia „susinaikinimas“, jei laimės prieš taupymą pasisakanti J.Corbyno stovykla.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2015, 4:42 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:22 PM

Smarkiai išaugusi jaunimo ir naujų leiboristų rėmėjų parama leido žilabarzdžiui Jeremy Corbynui iš autsaiderio tapti favoritu pakeisti Edą Milibandą, kuris atsistatydino, kai jo partija pralaimėjo gegužę vykusius visuotinius rinkimus premjero Davido Camerono konservatoriams.

1997-2007 metais prie britų vyriausybės vairo stovėjęs T.Blairas prisimenamas ne tik dėl triuškinamų pergalių, kurias rinkimuose iškovojo jo vedama partija, bet ir dėl nepopuliaraus Irako karo, kuris temdo jo politinį palikimą.

Ekspremjeras sakė, kad leiboristams gresia „susinaikinimas“, jei laimės prieš taupymą pasisakanti J.Corbyno stovykla.

„Leiboristų partijos egzistavimui iškilęs didžiausias pavojus per visą daugiau nei 100 metų jos gyvavimo istoriją“, – rašė T.Blairas ugningame straipsnyje dienraštyje „The Guardian“.

„Nesvarbu, ar priklausote kairiajam, dešiniajam ar centro sparnui partijoje, nesvarbu, ar anksčiau mane rėmėte ar nekentėte – prašau, suvokite pavojų, kuris mums iškilęs“, – rašė jis.

„Jei Jeremy Corbynas taps lyderiu, mūsų pralaimėjimas kituose rinkimuose nebus kaip 1983 metais ar 2015-aisiais, – rašė ekspremjeras. – Tai reikš sutriuškinimą, galbūt net sunaikinimą.“

66 metų J.Corbynas yra aktyvistas veteranas, kuris per 32 darbo parlamente metus daug kartu per balsavimus nesilaikė Leiboristų partijos kurso.

Jis pasisako už tai, kad Britanija atsisakytų branduolinių ginklų, ir nė karto nebuvo užėmęs svarbaus posto vyriausybėje.

Be to, jis privertė sunerimti centristus savo raginimais renacionalizuoti kai kurias pramonės šakas ir pasitraukti iš NATO.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.