Fidelis Castro primena amerikiečių skolą Kubai

Prieš istorinį JAV valstybės

F. Castro, kuris 2006 metais dėl sveikatos atsistatydino iš prezidento posto, gimtadienis ketvirtadienį Kuboje minimas daugybe renginių.<br>AP asociatyvi nuotr.
F. Castro, kuris 2006 metais dėl sveikatos atsistatydino iš prezidento posto, gimtadienis ketvirtadienį Kuboje minimas daugybe renginių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2015, 6:37 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:05 PM

F. Castro 89-ojo gimtadienio proga Kubos žiniasklaida paskelbė revoliucijos lyderio pareiškimą, kuriame jis atkreipia dėmesį į „daug milijonų dolerių siekiančią žalą“, už kurią Kubai turi būti atlyginta.

Tačiau F. Castro detaliau nekomentavo ginčo su JAV dėl kompensacijų. Vašingtonas, savo ruožtu, reikalauja kompensacijos už nusavintą JAV turtą po Kubos revoliucijos.

Penktadienį Kuboje pirmą kartą nuo 1945 metų su oficialiu vizitu lankysis JAV valstybės sekretorius. J.Kerry viešnagės kulminacija bus JAV ambasados Kuboje atidarymas. Kuba ir JAV po kelis dešimtmečius trukusio ledynmečio liepos 20-ąją atnaujino diplomatinius santykius.

F. Castro, kuris 2006 metais dėl sveikatos atsistatydino iš prezidento posto, gimtadienis ketvirtadienį Kuboje minimas daugybe renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.