Brazilijoje per žudynių bangą žuvo 20 žmonių

Brazilijoje San Paule per naktį

Brazilijoje per žudynių bangą nušovė 19 žmonių.<br>AP nuotr.
Brazilijoje per žudynių bangą nušovė 19 žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2015, 8:41 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:57 PM

Alexandre de Moraesas, vadovaujantis San Paulo valstijos viešojo saugumo departamentui sakė, jog duomenys apie žudynių, kurios įvyko maždaug pustrečios valandos laikotarpiu, aukas vis dar tebėra laikomi preliminariais.

Kalbėdamas per spaudos konferenciją A.de Moraesas pridūrė, jog 16 žmonių buvo nušauta Ozasko rajone, trys – Barueri, o vienas – Itapevi. Žiniasklaidos pranešimuose nurodoma, kad šaudynės vyko dešimtyje Ozasko rajono vietų.

Mažiausiai dešimt žmonių baruose nušovė kaukėti užpuolikai, atvykę automobiliu, vienas jaunuolis buvo nušautas prie ledainės, o dar vienas vyras mirė, kai į jį paleido ugnį du motociklu važiavę užpuolikai.

Pasak A.de Moraesao, policija bando išsiaiškinti, ar šios San Paulo vakariniame pakraštyje įvykusios žudynės yra susijusios.

Anksčiau vienas saugumo pajėgų atstovas šią vėlai ketvirtadienį naktį prasidėjusią žudynių bangą apibūdino kaip „neįprastą“.

Televizijos tinklo „Globo News“ reportaže buvo parodyta apsaugos kamerų įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip grupė kaukėtų užpuolikų įeina į barą, liepia klientams pakelti rankas, o tada ima į juos šaudyti.

Anot A.de Moraeso, kuris rėmėsi liudininkais, mažiausiai dviem atvejais kaukėti užpuolikai teiravosi, kas iš esančiųjų turį kriminalinę praeitį. Tie, kas prisipažino turėję reikalų su teisėsauga, buvę nušauti.

„Tirsime, ar šias žudynes įvykdė narkotikų prekeiviai, ar policijos pareigūnai ne tarnybos metu, ar tai yra keršto veiksmai už neseniai nužudytus du policininkus“, – pridūrė jis.

Ozasko meras Jorge Lapasas savo ruožtu „Globo News“ sakė, jog vaizdo įrašai patvirtina teoriją, kad žudynės gali būti atsakomieji veiksmai už neseniai įvykusius incidentus, per kuriuos buvo nušauti du policininkai.

„Norime imtis priemonių, kad artimiausiomis dienomis situacija nepablogėtų“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.