Alkana moteris gavo įspūdingą baudą už „Mars“ batonėlių vagystę

Moteris, kuriai buvo nutraukta mokėti pašalpa, gavo 330 svarų (465 eurų) baudą už tai, kad pavogė „Mars“ batonėlių pakelį, kurio vertė – 75 pensai (1,06 euro), rašo „The Guardian“.

Didžiulė bauda už menką badaujančios moters vagystę kelia pasibaisėjimą.<br>„123rf“ nuotr.
Didžiulė bauda už menką badaujančios moters vagystę kelia pasibaisėjimą.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 15, 2015, 3:50 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 11:53 AM

Rugpjūčio šeštą dieną Louisa Sewella buvo pripažinta kalta dėl vagystės Kiderminsterio magistratų teisme.

Nesuvokiamai didelė bauda už menką nusikaltimą susidėjo iš kelių dalių: 73 svarai (103 eurai) už vagystę, 75 pensų (106 eurai) kompensacija parduotuvei, 150 svarų (211 eurų) teismo mokesčių, 85 svarai (120 eurų) už baudžiamąjį persekiojimą bei 20 svarų (28 eurai) priemoka aukai.

Galutinė baudos suma buvo 328,75 svaro (462,92 euro). Tai net 428 kartus daugiau, nei pavogto šokoladuko kaina.

Situacija atrodė neteisinga, dėl to buvo pradėta labdaros kampanija siekiant padėti moteriai sumokėti didelę baudą.

Stuartas Campbellas, kuris gyvena už 90 mylių Bato mieste, įkūrė „Indiegogo“ internetinę paramos svetainę, kad galėtų moteriai padėti sumokėti baudas.

Vyras tikėjosi surinkti maždaug 500 svarų (700 eurų), tačiau mažiau nei per dieną žmonės paaukojo net 9 tūkst. svarų (12,7 tūkst. eurų).

Tad likę paramos pinigai atiteks labdaros organizacijai „First Base“, kuri skirta skurstantiems žmonėms Damfrise.

„Šią istoriją pamačiau vakar. Dabar beveik kasdien tenka skaityti, kaip iš žmonių atimamos pašalpos, o ši istorija buvo baisus pavyzdys.

Tiesiog pasibaisėtina, kad visuomenė ją taip smarkiai nuvylė daugybėje įvairių sričių. Tai, kad kažkas nusprendė ją nuteisti, yra tiesiog šlykštu“, – piktinosi S.Campbellas.

Kaltinimuose teigiama, kad liepos 22 dieną stebėjimo kameros užfiksavo, kaip moteris šokoladukus susidėjo į savo kūno šildyklę, ir išėjo iš „Heron Foods“ parduotuvės nesumokėjusi.

Kaltinamosios advokatė Susie Duncan teigė, kad L.Sewellos pašalpa buvo sustabdyta. Tad moteris buvo jau keletą dienų nevalgiusi, kai iš parduotuvės nugvelbė pigiausią maistą, kurį ten rado.

„Ji atvirai prisipažįsta, kad įvykdė vagystę. Ji sakė, kad buvo labai išalkusi ir neturėjo pinigų. Interviu ji teigė, kad buvo išbadėjusi, maistui pinigų neturėjo, tad bandė pavogti patį pigiausią produktą“, – sakė S.Duncan.

Bet nesupratingas teisėjų pirmininkas Maurice'as Lashfordas nusprendė, kad tokia priežastis nepateisinama.

„Mes nepasiruošę priimti to, kad tik dėl to, jog esi alkanas, tiesiog įeini į parduotuvę ir vagi“, – griežtai tarė jis.

„Howard League“ vyriausiasis pareigūnas sakė, kad nauji privalomi teismo mokesčiai ir baudos, kuriuos įvedė buvęs teisingumo sekretorius Chrisas Graylingas, akivaizdžiai yra „nesąžiningi“.

„Neliko visiškai jokio lankstumo. Tai nustatyti mokesčiai ir teismai, nepaisant aplinkybių, negali jų padidinti ar sumažinti. Jie privalo juos skirti“, – aiškino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.