JK lėktuvui pakliuvus į audrą į jį pataikė žaibas

Keleiviai nepaliaujamai skundėsi dėl vėluojančių skrydžių, dėl to iš Gernsio į Gatviko oro uostą skraidantis lėktuvas vėl pakils į orą. Jį reikėjo taisyti po to, kai į orlaivį pataikė žaibas, rašo „The Independent“.

Šiuolaikiniai lėktuvai yra pritaikyti atlaikyti žaibų smūgius.<br>„123rf“ nuotr.
Šiuolaikiniai lėktuvai yra pritaikyti atlaikyti žaibų smūgius.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 15, 2015, 5:28 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 3:53 PM

„Aurigny“ oro linijų lėktuvas „GR605“, kuris skrido į Vakarų Saseksą, savo tikslą, pasak oro eismo kontrolierių, turėjo pasiekti be kliūčių. Bet ketvirtadienį 11 val 15 min (13 val 15 min Lietuvos laiku) pakliuvo į audrą.

„Auringy Air Services“ pranešė, kad „Emraer 195“ tipo lėktuvas, kuris yra svarbiausias oro bendrovės orlaivis, po šio incidento nusileido be jokių nekslandumų. Keleiviai taip pat nebuvo sužeisti.

Vėliau inžinieriai rado minimalius pažeidimus lėktuvo uodegoje.

„Aurigny“ atstovas Euanas Mahy sakė, jog tuo metu, kai lėktuvas, kuris skraido keturis kartus per savaitę, buvo taisomas, keleivius pilnu pajėgumu tuo pačiu mašrutu gabeno „ATR72“ tipo orlaivis.

Vis dėl to kilo nessklandumų, nes „ATR72“ yra tik 72 vietos, o „Emraer 195“ net 122. Todėl daugybei keleivių savo skrydžių teko gerokai palaukti.

Viena keleivė skundėsi socialiniame tinkle, kad jai skrydžio laukti prireikė net devynias valandas.

Po remonto, kuriuo buvo užtikrintas lėktuvo saugumas, orlaivis vėl kilo į orą nuo penktadienio. Ilgalaikis remontas „Embarer 195“ bus atliktas savaitgalį.

„E195“, kaip ir visi šiuolaikiniai lėktuvai, yra pritaikytas atlaikyti žaibo smūgius, kurie pasitaiko ne taip jau ir retai. Jame įmontuoti statiniai iškrovikliai, kurie visą krūvį saugiai iškrauna. Šiuo atveju būtent tai ir įvyko“, – aiškino E.Mahy

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.