Pora lietuvaites viliojo į Londoną ir pardavinėjo užsieniečiams

Pora, kuri lietuvaites violiojo į Jungtinę Karalystę, o ten jas pardavinėjo fiktyvioms santuokoms vizą gauti siekiantiems užsieniečiams, galiausiai buvo nubausta. Jie už tokią prekybą gavo iš viso 16 metų laisvės atėmimo bausmę, rašo „The Standard“.

Vieną merginą pora privertė pardavinėti savo kūną ir grasino nužudyti, jei ši atsisakys.<br>Metropolitano policijos nuotr.
Vieną merginą pora privertė pardavinėti savo kūną ir grasino nužudyti, jei ši atsisakys.<br>Metropolitano policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2015, 12:41 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 9:47 AM

26 metų Vita Raimonaitė ir jos buvęs vaikinas 23 metų Robertas Čiužas apgavo dvi jaunas merginas, kurioms buvo apie 20 metų. Jie merginoms pažadėjo, kad įdarbins jas Londone.

Bet kai merginos atvyko, vietoj darbo V.Raimonaitė ir R.Čiužas privertė jas gyventi su azijiečiais, kurie norėjo gauti JK vizas, kad galėtų pasilikti šalyje.

„Šias moteris užbūrė pasakojimais apie darbo galimybes JK. Bet iš tiesų jas ruošėsi išnaudoti. Jas pardavė vyrams, su jomis elgėsi kaip su daiktais ir naudojosi.

Noriu pagirti aukas, kurios dar prieš teismą žengė drąsų žingsnį ir pranešė policijai apie tai, ką joms teko ištverti“, – sakė detektyvas seržantas Paulas Wiggettas.

Lietuvos piliečiams nereikia vizos, kad jie galėtų gyventi Jungtinėje Karalystėje. Todėl jei vyrams būtų pavykę vesti europietes, jie būtų galėję pasilikti šalyje.

Šie du nusikaltėliai žiauriai pasielgė ir su dar viena mergina, kurią privertė pardavinėti savo kūną rytinėje Londono dalyje Ilforde. Merginą jie įbaugino grasindami nužudyti, jei ši atsisakys dirbti.

22 metų Afganistano pilietis Hussainas Ali Rezaie taip pat buvo nubaustas laisvės atėmimo bausme už tai, kad nusipirko vieną merginą už 700 svarų (986 eurus).

Aukas versdavo kartu su vyrais dalyvauti oficialiuose interviu ir meluoti apie jų santykius.

Galiausiai dvi merginos sugebėjo apie šią nešvarią veiklą pranešti policijai. Tuomet Škotijos policija pradėjo tyrimą, kuris truko 10 mėnesių ir vyko dviejose šalyse.

V.Raimonaitė buvo sučiupta Lietuvoje. O R.Čiužą užtiko jau kalintį už užpuolimą. Moteriai už šiuos nusikaltimus buvo skirti 10 metų laisvės atėmimo, o jos partneriui – šeši.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.