Sudužusio lainerio nuolaužas trukdo pasiekti blogi orai

„Norim žinoti, ar jis gyvas, ar žuvęs“, – pridūrė jis.

Daugiau negu 250 gelbėtojų mėgino prasibrauti per tankias džiungles ir pasiekti numanomą oro bendrovės „Trigana Air“ lėktuvo.<br>AP nuotr.
Daugiau negu 250 gelbėtojų mėgino prasibrauti per tankias džiungles ir pasiekti numanomą oro bendrovės „Trigana Air“ lėktuvo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 17, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:26 AM

Daugiau negu 250 gelbėtojų mėgino prasibrauti per tankias džiungles ir pasiekti numanomą oro bendrovės „Trigana Air“ lėktuvo, kuris dingo sekmadienį per trumpą skrydį Papua provincijoje, sudužimo vietą.

Dvimotoris turbopropelerinis lėktuvas „ATR 42-300“ skraidino 49 keleivius ir penkis įgulos narius iš Papua provincijos pagrindinio miesto Džajapuros į Oksibilį – atokią gyvenvietę to regiono pietiniuose kalnuose.

Orlaivyje taip pat buvo 6,5 mlrd. rupijų (470 mln. JAV dolerių arba 422 mln. eurų) grynųjų pinigų, kuriuos planuota išdalyti neturtingoms šeimoms, sakė Džajapuros pašto vadovas Haryono. Tą pinigų siuntą lydėjo keturi pašto pareigūnai.

Lėktuvas dingo likus apie 10 minučių iki numatyto nusileidimo laiko – tuojau po to, kai įgula paprašė leidimo nutūpti, tvyrant tirštiems debesims.

Vienas lėktuvas pirmadienį pastebėjo smilkstančias lėktuvo nuolaužas kalnuose netoli Oksibilio, o paieškų komandos, tarp jų kariai ir policijos pareigūnai, paryčiais pradėjo žygį į katastrofos vietą, esančią 2,5 km aukštyje.

Tačiau tvyrant tirštam rūkui, matomumui sumažėjus iki vieno metro ir lyjant tos vietos pasiekti nepavyko, sakė naujienų agentūrai AFP Indonezijos paieškų ir gelbėjimo agentūros vadovas Bambangas Soelistyo (Bambangas Sulistjas).

Pastangos pasiekti lėktuvo sudužimo vietą, esančią už maždaug 15 km nuo Oksibilio, 17 val. 30 min. vietos (11 val. 30 min. Lietuvos) laiku buvo atidėtos iki antradienio, pridūrė jis.

Numanomos katastrofos vietos nuotraukoje matėsi išdegęs lopinėlis tankiose džiunglėse, kuriame buvo pažirusios nuolaužos, o B.Soelistyo sakė esantis „98 proc.“ įsitikinęs, kad tai yra ieškomo lainerio sudužimo vieta.

Pasak jo, tikimybė, kad kas nors iš lėktuve buvusių žmonių liko gyvas, yra „labai menka“. Manoma, kad visi juo skridę žmonės buvo Indonezijos piliečiai.

Keleivių artimieji buvo apimti nevilties dėl patikimų naujienų stygiaus.

Kai kurie šaukė „Mes norime patvirtinimo!“ ir metė stalą į krizių centrą, įkurtą „Trigana Air“ Džajapuros oro uoste.

„Mano šeima ir aš susirinkome čia prieš kelias valandas. Norime sužinoti mano brolio Kepi Dealo, kuris buvo tame lėktuve, likimą“, – AFP sakė Rifanas Wea, vienas iš maždaug 100 oro uoste laukiančių artimųjų.

„Norim žinoti, ar jis gyvas, ar žuvęs“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.