Pirmadienio ir antradienio sprogimai Bankoke – susiję

Du sprogimai Tailando

Išpuoliai Tailando sostinėje įvykdomi retai.<br>AP nuotr.
Išpuoliai Tailando sostinėje įvykdomi retai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-08-18 21:00, atnaujinta 2017-10-20 00:39

Pirmasis sprogimas nugriaudėjo pirmadienio vakarą Račaprasongo sankryžos rajone ir pareikalavo 20 žmonių gyvybių, dar 125 buvo sužeisti. Antrasis išpuolis buvo surengtas antradienį taip pat miesto centre – prie Satono pirso. Nežinomasis, paleidęs sprogstamąjį įtaisą į žmonių grupę, nepataikė, ir užtaisas įkrito į vandenį. Nuo sprogimo susidarė maždaug 10 metrų aukščio vandens stulpas. Per incidentą niekas nenukentėjo.

„Mes manome, kad šie du įvykiai susiję. Abiem atvejais buvo naudojami panašios sudėties savadarbiai sprogstamieji įtaisai“, – sakė S. Pumpanmuangas.

Karalystės policijos vadovas taip pat parodė žurnalistams nuotraukas, kuriose matyti vyras geltonais marškinėliais su baltu paketu rankoje. Stebėjimo kameros jį užfiksavo pirmadienį Račaprasongo sankryžoje. Pasak policijos, prieš sprogimą vyras užsuko į Eravano šventyklos teritoriją ir paliko sprogstamąjį įtaisą po suoliuku. „Mes neatmetame jokių versijų dėl piktadarių motyvų“, – pažymėjo pareigūnas.

Policijos atstovai taip pat pranešė iešką antivyriausybinės grupės „Facebook“ socialiniame tinkle narių, kurie anksčiau parašė tokį įspėjimą: „Būkite atsargūs nuo rugpjūčio 14-osios iki 18-osios“. Anot pareigūnų, šio pranešimo autorius slapstosi Tailando šiaurėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.