V. Putinas dėl įtampos Donbase kaltina Ukrainą

Įrengė tris gynybinių įtvirtinimų linijas

V.Putinas apsilankė Rusijos okupuotame Kryme.<br>AP nuotr.
V.Putinas apsilankė Rusijos okupuotame Kryme.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

PAP, ELTA, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-18 19:48, atnaujinta 2017-10-20 00:39

V. Putinas taip pat teigė, jog Rusija turi informacijos, kad esą Ukraina telkia savo pajėgas ir karinę techniką Donbase.

Rusijos prezidentas pareiškė, jog jis tikisi, kad Ukrainos rytuose bus išvengta plataus masto konfrontacijos.

V. Putinas kalbėjo Sevastopolyje, pernai Rusijos nuo Ukrainos atplėštame Kryme, kur jis nuo pirmadienio lankosi su darbo vizitu.

Įrengė tris gynybinių įtvirtinimų linijas

Ukrainos rytuose trys linijos fortifikacinių įrenginių, 268 vienetai iš viso, jau beveik 100 procentų užbaigti, pareiškė antradienį Gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

„Fortifikacinių įrenginių statybai valstybė skyrė daugiau kaip 850 mln. grivinų (beveik 34,9 mln. euro), konsoliduotas geriausias statybininkų patyrimas. Savanoriai, kaip nepriklausomi stebėtojai, kontroliavo statybą ir pranešdavo objektyvią informaciją valstybės vadovybei“, – sakė gynybos ministro patarėjas Ihoris Melnikas, demonstruodamas žurnalistams įtvirtinimų užbaigtumą.

Pasak jo, 600 kilometrų įrenginių „buvo pastatyta per trumpiausią laiką“. „Nė viena šalis po Antrojo pasaulinio karo nepastatė tokių grandiozinių gynybinių objektų per mažiau kaip pusę metų; ir visa tai – sudėtingos ekonominės padėties ir kovos veiksmų sąlygomis“, – pabrėžė I.Melnikas.

Iš minėtų 268 įrenginių 240 pastatyta srities administracijos jėgomis, 28 įrenginiai – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Statyboje dalyvavo 20 sričių ir 5 tūkst. statybininkų. Statė daugiausia vietiniai žmonės, uždirbdavę šiais sunkiais laikais per dieną nuo 250 iki 300 grivinų (nuo 10,2 iki 12,3 euro), pažymėjo jis.

Centrinės Inžinerinio aprūpinimo valdybos atstovas Serhijus Marceniukas nurodė, kad per bandymus šie įtvirtinimai atlaikė visų rūšių šaunamųjų ginklų, granatsvaidžių, minosvaidžių ir sunkiosios artilerijos ugnį.

„Fortifikacijos jau įrodė savo realų efektyvumą kovos sąlygomis, Per mūšius prie Marjinkos, kur buvo pastatyti fortifikaciniai įrenginiai, piešas patyrė didelių nuostolių ir nesugebėjo prasiveržti pro mūsų gynybos liniją“ – pabrėžė S.Marceniukas.

Gynybos ministerija dar paaiškino, kad pirmąją gynybinių įrenginių liniją kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos, o antrąją ir trečiąją – Nacionalinė gvardija.

Birželį Ukrainos televizijos kanalai rodė siužetą, kaip Mariupolyje lankydamasis prezidentas Petro Porošenka apžiūrėjo ir statomus gynybinius įrenginius, vaikščiojo po apkasus, įtvirtintus rąstais, užėjo į blindažus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.