Graikijos premjeras A. Tsipras atsistatydina

Graikijos premjeras Alexis Tsipras ketvirtadienį vakare paskelbė pareiškimą apie savo atsistatydinimą ir pirmalaikius rinkimus.

A.Tsipras pirmalaikių rinkimų siekia norėdamas numalšinti savo „Syriza“ partiečių maištavimą ir užsitikrinti pritarimą griežtajai taupymo programai.<br>AP nuotr. iš archyvo
A.Tsipras pirmalaikių rinkimų siekia norėdamas numalšinti savo „Syriza“ partiečių maištavimą ir užsitikrinti pritarimą griežtajai taupymo programai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2015, 6:39 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 6:04 AM

Graikijoje pirmalaikiai rinkimai vyks rugsėjo 20 dieną, žurnalistams ketvirtadienį pranešė vienas vyriausybės pareigūnas. „Siekiama rinkimus surengti rugsėjo 20 dieną“, – pasakė jis, kai ministras pirmininkas Aleksis Tsipras su partijos vadovais ir ministrais tariasi dėl artimiausių vyriausybės veiksmų.

„Netrukus susitiksiu su respublikos prezidentu ir pateiksiu savo bei vyriausybės atsistatydinimą“, – ketvirtadienio vakarą kreipdamasis į tautą per televiziją sakė premjeras.

A.Tsipras pirmalaikių rinkimų siekia norėdamas numalšinti „Syriza“ partiečių maištavimą ir užsitikrinti paramą taupymo programai.

Kreipdamasis per televiziją, A.Tsipras tikino, kad 86 milijardų eurų paskola iš euro zonos fondo trejiems metams mainais į reformas buvo geriausias įmanomas susitarimas.

Premjeras teigė, kad šaliai užsitikrinus finansavimą jis jaučia moralinę pareigą patikėti savo sprendimus šalies žmonių vertinimui.

Europos Komisija sako tikinti, kad pirmalaikiai rinkimai užtikrins tvirtesnę paramą susitarimui dėl finansinės pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.