Vokietis perdavė slaptą informaciją Rusijai ir CŽV

Prokurorai apkaltino

Prokurorų teigimu, prieš areštą Markusas R. taip pat pasiūlė savo paslaugas Rusijos žvalgybai, kuriai perdavė tris slaptus dokumentus.<br>AP asociatyvi nuotr.
Prokurorų teigimu, prieš areštą Markusas R. taip pat pasiūlė savo paslaugas Rusijos žvalgybai, kuriai perdavė tris slaptus dokumentus.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2015, 5:41 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:45 PM

Federaliniai prokurorai nurodė, kad 32-ejų vyras, įvardytas tik kaip Markusas R. dėl Vokietijos privatumo taisyklių, tvarkė Vokietijos užsienio žvalgybos agentūros (BND) elektroninius laiškus ir slaptus dokumentus.

Ketvirtadienį pareiškime prokurorai pažymėjo, kad vyras siūlė savo paslaugas CŽV 2008 metų pradžioje. Anot prokurorų, dokumentuose, kuriuos vyriškis perdavė JAV žvalgybos agentūrai, turėjo būti pateikta informacija apie BND darbą ir agentūros personalą užsienyje. Įtariama, kad vokietis gavo 95 tūkst. eurų atlygį iš CŽV prieš jo sulaikymą 2014 m. liepą.

Prokurorų teigimu, prieš areštą Markusas R. taip pat pasiūlė savo paslaugas Rusijos žvalgybai, kuriai perdavė tris slaptus dokumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.